Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.05.2016 / Sporočila za javnost

Letos bo v Nerezinah lahko letovalo 88 otrok iz občine Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice – Občina Brežice v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Krško že vrsto let sofinancira letovanje otrok v Nerezinah, v letu 2016 je za brežiške otroke na voljo 88 mest. Letovanje bo letos potekalo v obdobju od 8. julija do 27. avgusta v petih desetdnevnih terminih v naselju Bučanje v Nerezinah. Do letovanja so upravičeni tisti otroci, ki jih zaradi zdravstvenih težav tja napoti osebni zdravnik ali pediater.

Letovanje poleg Občine Brežice sofinancira tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje, zato je namenjeno otrokom z najrazličnejšimi zdravstvenimi težavami, prednost imajo otroci s hospitalizacijami. Letovanje je poleg ugodnega vpliva na zdravje otrok priporočljivo tudi zaradi razvijanja socialnih veščin, druženja z vrtniki in spremembe okolja.

Pogoji za vključitev v program letovanja

Otroke napoti na letovanje izključno izbrani osebni zdravnik pri katerem ima otrok zdravniški karton. V času letovanja je za otroke zagotovljena tudi stalna prisotnost zdravnika. Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja določajo, da se letovanja lahko udeležijo otroci in šolarji v starosti od dopolnjenega 5. do dopolnjenega 19. leta, ki so bili večkrat hospitalizirani ali pogosteje bolni. Otrok se lahko letovanja udeleži le enkrat letno. Posamezno letovanje traja 10 dni. Cena letovanja je 350 evrov, od tega pokriva Zavod za zdravstveno zavarovanje 72% stroškov. V letu 2016 bo Občina Brežice program letovanja podprla v skupni višini 3.600 evrov in s tem zagotovila podporo posamezniku v višini najmanj 40 evrov. Prispevek staršev za 10-dnevno letovanje posameznega otroka bo tako znašal največ 56,70 evrov.

V kolikor bi starši želeli, da se vaš otrok vključi v pester program letovanja v organizaciji ZPM Krško z usposobljenimi animatorji, vodji, športniki, učitelji plavanja in v družbi svojih sovrstnikov, vas vabimo, da se o napotitvi na letovanje posvetujete z družinskim zdravnikom ali pediatrom. Tako bodo poletne počitnice skupaj s koristijo za zdravje prinesle vašemu otroku nove dogodivščine, prijetno počutje in nova prijateljstva.