Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.05.2016 / Sporočila za javnost

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja gradi oskrbovana stanovanja v Brežicah

Deli na FBNatisni

Brežice, 25. 5. 2016 – Župan Občine Brežice je pred dnevi sprejel predstavnike Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o., ki so ga seznanili s projektom izgradnje novih 12 oskrbovanih stanovanj v Brežicah ob lokaciji Doma upokojencev Brežice in z načrtovano obnovo stanovanj na Prešernovi 13a.

Predstavniki Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja d.o.o. (v nadaljevanju Nepremičninski sklad) so predstavili omenjeni objekt, ki bo obsegal pritličje, nadstropje in mansardo in bo opremljen z dvigalom. V pritličju bo opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, sanitarije, pralnica in kolesarnica. Stanovanja bodo velikosti približno 48-62 m2. Vsa stanovanja bodo imela predprostor, kuhinjo z dnevno sobo, spalnico, kopalnico, balkon ali teraso in shrambo. Opremljeni bosta kuhinja (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in kopalnica (arhitekturno prilagojena, s prho in držali). Pred objektom bo za najemnike in obiskovalce 14 parkirnih mest, od katerih bosta 2 za invalide. Stanovanja bodo vseljiva predvidoma spomladi 2017 in se bodo oddajala z razpisom.  

Nepremičninski sklad določa pogoje najema: starost več kot 65 let, primerno zdravstveno stanje - sposobnost samostojnega bivanja, prosilec ni v osebnem stečaju in sposobnost plačevanja najemnine ter ostalih stroškov, ki so vezani na najem. Najemna pogodba se sklene za nedoločen čas. Vsi zainteresirani lahko svoje podatke sporočijo na Nepremičninski sklad, le-ta jih bo ob izidu razpisa tudi obvestil.

Informacije o projektu v Brežicah so na voljo na naši spletni strani: http://www.ns-piz.si/o-podjetju/novice/oskrbovana-stanovanja-brezice/.

VA2

VA3

Nepremičninski sklad ima v Brežicah  tudi 34 namenskih  najemnih  stanovanj, ki  se nahajajo  v stavbah Prežihova  12a, Jurčičeva  10, Gubčeva  8 in 10 ter na Prešernovi 13a. V vseh  stavbah  ima  Nepremičninski sklad  manjšinski  solastniški  delež, z izjemo stanovanj na  Prešernovi 13a, ki je v lasti  Nepremičninskega sklada. Stanovanja se oddajajo  v najem  upokojencem  in  drugim  starejšim,  skladno  s Pravili  Sklada za  oddajanje  namenskih najemnih  stanovanj  v najem. Upokojenci in  drugi starejši z  nerešenim  stanovanjskim vprašanjem lahko  vloge za  najem pošljete na Društvo  upokojencev  Brežice, Trg izgnancev 12a, Brežice. Stanovanjska  komisija  pri društvu pregleda  vloge  za najem in  oblikuje  letno  prednostno listo. Izpraznjena  stanovanja se  prednostno  oddajo  v najem  prosilcem  iz  prednostne  liste.

Nepremičninski sklad ima v svoji ponudbi več kot 3.000 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in ostale starejše, od katerih je 271 oskrbovanih najemnih stanovanj v 13 krajih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana – Brdo, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Trebnje, Trzin in Škofljica). Prvi objekt z oskrbovanimi stanovanji je bil zgrajen leta 2001 ob domu starejših v Logatcu. V aprilu 2016 je bil v uporabo dan objekt s 30 oskrbovanimi stanovanji na Škofljici.