Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

08.06.2016 / Projekti

Komunalno urejena Obrtna cona Dobova pričakuje investitorje

Deli na FBNatisni

Dobova, junij - Občina Brežice se zaveda pomena ohranjanja in razvoja gospodarstva, na katerem temelji razvoj celotne lokalne skupnosti, zato izvaja številne ukrepe, namenjene krepitvi podjetništva. Eden od najpomembnejših ukrepov je gotovo zagotavljanje primernega prostora za podjetja. V urejeni Obrtni coni Dobova, ki je bila v torek, 7. junija, predana namenu, so podjetnikom na voljo še štiri zemljišča, Občina Brežice pa nove investicije spodbuja tudi z možnostjo subvencioniranja nakupa parcele v coni.

Cona pomembna pridobitev za kraj in občino

Župan občine Brežice Ivan Molan se je v svojem nagovoru zahvalil izvajalcem del za pravočasno in dobro opravljeno delo. Dokončanja Obrtne cone Dobova se je razveselil predsednik KS Dobova Mihael Boranič, saj dokončana cona pomembno prispeva k urejenost kraja, verjame tudi, da bo cona prispevala k oživitvi lokalnega gospodarstva in v prihodnje v krajevni skupnosti ustvarila nova delovna mesta. Upanje, da bo cona v prihodnje postala premajhna in bo potrebna širitev, je v svojem pozdravnem nagovoru izrazil predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice Janko Hrastovšek.

IMG 9267IMG 9290Predsednik KS Dobova Mihael Boranič

Potek del

Komunalna ureditev Obrtne cone Dobova je obsegala izgradnjo dvosmerne ceste v širini 6,5 m z ureditvijo meteorne kanalizacije, z izvedbo ponikovalnic ter izgradnjo javne razsvetljave, izgradnjo fekalne kanalizacije, vodovodnega omrežja, položitvijo kanalizacije za optično omrežje in elektrokabelske kanalizacije ob vseh novo izvedenih cestah do obstoječe trafo postaje.

Dela so potekala po terminskem načrtu, gradnja se  je zaključila maja 2016, rok za celotno izvedbo in predajo del pa je bil junij 2016. Ker je potekalo urejanje obrtne cone tudi v času obratovanja podjetij, se Občina Brežice zahvaljuje vsem udeležencem in prebivalcem v okolici za razumevanje in strpnost.

Urejanje Obrtne cone Dobova 3

Vrednost investicije

Vrednost pogodbenih del v coni znaša 410.000 evrov, vsa sredstva za dokončanje cone je občina zagotovila v svojem proračunu. Izvajalec del je bilo podjetje Tomgrad d.o.o. iz Podčetrtka, projektno dokumentacijo pa so izdelali v podjetju Region d.o.o. iz Brežic.

Prireditve ob uradni predaji cone njenemu namenu so se udeležili krajani, člani občinskega sveta in sveta krajevne skupnosti, predstavniki izvajalcev in predstavniki podjetij, ki v coni že poslujejo.  Kulturni program, ki so ga pripravili učenke in učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod vodstvom mentorice Silve Zupančič, je povezovala Bojana Zevnik, za blagoslov novo urejenega prostora pa je poskrbel župnik Franc Rataj.

Nastop učencev OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova 2otvoritev komunalno urejene obrtne cone dobova25Predaja cone njenemu namenuIMG 9303IMG 9301IMG 9291