Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

08.06.2016 / Župan

Brežiški učenci in dijaki so se uvrstili na Svetovni pokal znanja

Deli na FBNatisni

Brežice – Na osnovni šoli Brežice je potekala predstavitev ekipe učencev Osnovne šole Brežice in dveh ekip dijakov Gimnazije Brežice, ki se bodo v drugi polovici meseca junija odpravili na mednarodno tekmovanje Svetovni pokal znanja (the World's Scholar's Cup) v Bangkok na Tajsko. Mednarodno tekmovanje v angleškem jeziku je priložnost, da se tekmovalci pomerijo v znanju, si pridobijo izkušnje nastopanja v tujem jeziku ter spoznajo druge kulture in spletejo nova poznanstva ter prijateljstva. Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, visoke uvrstitve na takšnih tekmovanjih dokazujejo kakovost šol v Brežicah in Posavju, ki so, čeprav na obrobju Slovenije, povsem primerljive z najboljšimi šolami v središču države.

Brežiški osnovnošolci in srednješolci so se marca letos udeležili regionalnega kroga tekmovanja Svetovni pokal znanja (The World Scholar’s Cup) na Osnovni šoli Danile Kumar v Ljubljani. Sodelovali so učenci in dijaki z različnih koncev Slovenije in nekaterih držav z območja Balkana. Najbolje uvrščeni tekmovanje nadaljujejo na mednarodnem tekmovanju na Tajskem  (t.i. Global Round).

Skupna

Ekipo tekmovalcev iz OŠ Brežice sestavljajo Nika Cvetanovski, Gašper Gregorevčič in Alen Jular. V ekipah brežiške gimnazije pa so Sara Rožman Atelšek, Živa Bezjak, Maruša Gabrič, Luka Pesjak, Tim Medved in Barbara Štorman.

Tekmovanje in priprave nanj sta predstavili mentorici - učiteljica angleškega jezika na OŠ Brežice in mentorica ekipe osnovnošolcev Petra Vaš ter mentorica gimnazijskih ekip profesorica angleškega jezika na Gimnaziji Brežice Mateja Raušl. Sodelujoči se pomerijo na šestih področjih iz izbrane teme, letos  je tema Nepopolni svet (An Imperfect World), področja merjenja znanja pa umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje (letos Zločin in pravica). Tako učenci kot dijaki spremljajo teme na internetu in se enkrat do dvakrat tedensko dobivajo ter pod vodstvom mentoric razpravljajo o temah.

IMG 9186IMG 9192IMG 9195

Dijaki in učenci bodo na Tajskem sodelovali tudi na Sejmu kultur, kjer bodo predstavljali Slovenijo, Posavje in Občino Brežice.