Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.06.2016 / Civilna zaščita

Udeležba delegacije Civilne zaščite občine Brežice na konferenci v Avstriji

Deli na FBNatisni

St.Polten: Delegacija Civilne zaščite občine Brežice se je udeležila konference v Avstriji...

Na povabilo direktorja Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije (Niederosterreichischer Zivilschutzverband), Thomasa Hauserja, sta se delegaciji Civilne zaščite občine Brežice in Uprave RS za zaščito in reševanje v sestavi: Irena Rudman, članica Štaba Civilne zaščite občine Brežice, Darko Ferlan, poveljnik Civilne zaščite občine Brežice, Roman Zakšek, svetovalec za področje zaščite in reševanja ter namestnik poveljnika Civilne zaščite občine Brežice in Zdenka Močnik, vodja Izpostave URSZR Brežice ter Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja URSZR, udeležili deželne konference Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije o zaščiti in reševanju.

Branko Dervodel je občinstvu govoril o naravni nesreči z žledom, ki je leta 2014 prizadel Slovenijo, Roman Zakšek pa o izvedeni vaji iskanja pogrešanih oseb na ter ob reki Krki 2. aprila 2016, ki so se je kot gostje med ostalimi udeležili tudi gostje iz Avstrije. Ti so vajo takrat tudi zelo pohvalili.

Vabilo Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije gre jemati kot veliko pohvalo strokovnem delu Občinske uprave Občine Brežice in Civilne zaščite občine Brežice na področju zaščite, reševanja in pomoči. Velja omeniti, da je slovenska delegacija prenočevala 7.6.,8.6. in 9.6.2016 v Avstriji na stroške Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije. V tem času so Avstrijci delegacijo seznanili z njihovo civilno zaščito ter organizacijami v sistemu zaščite, reševanja in pomoči.

Pri organizaciji obiska so poleg direktorja Thomasa Hauserja sodelovali še Uschi Nocchieri, Dietmar Wurzer, Bernd Buric in Peter Stehlik.

Tudi Župan občine Brežice, Ivan Molan in podžupan Jure Pezdirc sta si zadnji dan obiska prišla z mešano delegacijo občinske uprave, podjetja INFRA in HESS ogledati sistem protipoplavne zaščite v Deželi Spodnji Avstriji.

Višji svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

IMG_7708 IMG_7712 IMG_7714

IMG_7736 IMG_7738 IMG_7741

IMG_7882