Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24.06.2016 / Sporočila za javnost

Ogled ukrepov protipoplavne zaščite v Spodnji Avstriji

Deli na FBNatisni

Gars, Krems, Weissenkirchen - Civilna zaščita Spodnje Avstrije je zadnji dan konference o zaščiti in reševanju organizirala ogled ukrepov protipoplavne zaščite na terenu, ki so se ga na povabilo Avstrijcev udeležili tudi župan občine Brežice Ivan Molan s sodelavci in predstavniki podjetij INFRA d.o.o. in družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi d.o.o. (HESS).

Ogledali so si sistem protipoplavne zaščite podjetja za elektroniko Häusermann GmbH v kraju Gars am Kamp, ki ga je financirala država Avstrija po katastrofalnih poplavah. V podjetju z 200 zaposlenimi je 20 zaposlenih zadolženih za ukrepe v primeru poplav in ti sistem preizkusijo enkrat mesečno.

Ogled samozaščitnih protipoplavnih ukrepov avstrijskega podjetjaPredstavitev protipolavne zaščite podjetja v Spodnji AvstrijiIMG 9383IMG 9369IMG 9365

Sledila je predstavitev sistema civilne zaščite Okraja Krems na Donavi pri deželni glavarki dr. Elfriede Mayrhofer. Prebivalci krajev ob Donavi se pogosto soočajo z visokimi vodami, zato službe, povezane v sistem civilne zaščite, izvajajo številne preventive ukrepe tudi plavalne tečaje.

V turističnem kraju Waissenkirchen ob reki Donavi imajo veliko izkušenj z naraslo reko. Ob najvišjem vodostaju reke Donave je še vedno potrebna evakuacija  dela naselja, večino visokih voda pa uspešno rešujejo s sistemom mobilne protipoplavne zaščite, ki je sestavljena iz kovinskih panelov, sestavljivih v protipoplavni zid.   

IMG 9397IMG 9410Mobilna protipoplavna zaščita ob reki DonaviIMG 9357