Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.07.2016 / Projekti

Nova prometna ureditev pri OŠ Brežice za večjo varnost otrok

Deli na FBNatisni

Brežice – V času počitnic potekajo pri Osnovni šoli Brežice ureditve, ki bodo izboljšale prometno varnost šolarjev ob prihodu in odhodu iz šole. Ker v sedanjem času vse več staršev otroke pripelje v šolo z avtomobili, se je pokazala potreba po spremembi do sedaj veljavne prometne ureditve v neposredni bližini šole. Občina Brežice se je seznanila z novimi potrebami in po zagotovitvi sredstev izdelala potrebno projektno dokumentacijo ter v mesecu juliju pristopila k izvedbi izboljšav.

Izboljšave prometne ureditve

Obstoječe parkirišče pri šoli se dogradi s šestimi (6) novimi parkirnimi mesti z obračališčem za vozila. Z vertikalno prometno signalizacijo (s prometnimi znaki) se bo označilo tudi določeno število parkirnih mest, na katerih bo v jutranjem času dovoljeno kratkotrajno parkiranje, to je do 15 minut. Ta parkirna mesta bodo namenjena staršem, ki bodo svoje otroke pripeljali in jih tudi spremljali do šole.

Ob Jurčičevi ulici bo na območju med obstoječimi parkirišči in Šolsko ulico urejen pločnik v dolžini 50m. Na križišču Levstikove ulice, Jurčičeve ulice, dovoza do stanovanjskega bloka na severu in dovoza na parkirišča se že ureja rondo, ki bo imel tudi funkcijo obračališča za vozila. Obstoječa dvižna zapornica bo prestavljena za rondo v smeri proti šoli. Nova prometna ureditev bo omogočila dostop do obstoječega parkirišče in dovoza do stanovanjskega bloka. Na Levstikovi ulici bo pred rondojem urejen tudi prehod za pešce.

Občina Brežice je za izvedbo del namenila 67.950 evrov proračunskih sredstev, dela izvaja v postopku javnega naročanja izbrano podjetje HPG d.o.o.. Namen investicije je  izboljšanje oz. povečanje prometne varnosti pri osnovni šoli v Brežicah.

OŠ Brežice nastajajoči rondoOŠ Brežice urejanje parkirišč