Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

17.08.2016 / Zanimivo

Dosežki Vive na mednarodnem tekmovanju

Deli na FBNatisni

Viva Brežice izjemno uspešna na mednarodnem tekmovanju Cantonigròs v katalonskem Vicu

Mešani pevski zbor Viva Brežice se je udeležil mednarodnega tekmovanja, ki je potekalo v španskem mestu Vic. Na tekmovanju je sodelovalo devetnajst zborov iz Evrope, Azije in Amerike. Nagrade niso bile podeljene v zlatu, srebru in bronu, ampak so bili razglašeni štirje najuspešnejši zbori. Tako si je Viva med devetnajstimi udeleženimi zbori priborila 4. mesto s posebno nagrado tekmovanja.

Viva na nastopu

Predstavili so se z različnimi programi, nagrade pa so šle na Madžarsko, drugo nagrado je prejel APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, tretjo Brazilija, četrta pa kot omenjeno, v Brežice. Viva je sicer tekmovala v dveh kategorijah, v kategoriji mešanih zborov in kategoriji ljudskih pesmi. Poleg tekmovalnega dela so se odvijali še večerni nastopi, nastopi na mestnih trgih, organizator pa je pevke naknadno povabil še k izvedbi nedeljskega koncerta v mestni katedrali.

Zbor Viva

Španija je vse nastopajoče navdušila in pustila nešteto vtisov. Tudi zato bo tradicionalni jesenski letni koncert, ki se bo odvijal 22. oktobra v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice, imel naslov Španska romanca.