Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.09.2016 / Župan

Dobre temelje turizma bo Občina Brežice nadgradila s pomočjo Fakultete za turizem

Deli na FBNatisni

Brežice, 15. september – Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru v sodelovanju z Občino Brežice začenja aktivnosti, ki so namenjene pripravi Strategije razvoja turizma v občini za obdobje 2017 – 2021. Oblikovanje strategije, ki predstavlja nadgradnjo dosedanjega razvoja turizma, bo potekalo na podlagi analize, s katerimi se bo preverilo dejansko stanje turizma in izpostavilo tako pomanjkljivosti kot močne točke brežiškega turizma. Temeljni načrt nadaljnjega razvoja turizma bo nastal v sodelovanju med turističnimi ponudniki in organizacijami, zaposlenimi v turizmu ter zainteresirano javnostjo.

 

Po besedah podžupanje Občine Brežice Katje Čanžar so udeleženci na prvi delavnici v sklopu priprave Strategije razvoja turizma v občini Brežice za obdobje 2017 – 2021 govorili o povezanosti, ponudbi, promociji, zgodbah in blagovni znamki turizma v Brežicah. Vsekakor si občina želi strateške nadgradnje turizma, ki je v Brežicah dobro razvit, kar dokazuje tudi 631.241 nočitev v letu 2015, s čimer Brežice za Piranom, Bledom in prestolnico zasedajo visoko 4. mesto med slovenskimi občinami.

Brežiški turizem zaznamuje bogata, a tudi razdrobljena ponudba, ki si jo vsi želijo povezati. Ali smo lahko v občini še boljši, katera so naša prednostna področja, kje je prostor za inovacije – vse to bo izdelovalec strategije  skupaj z zainteresirano javnostjo in vsemi ponudniki tudi strateško zapisal.

 

Občina Brežice vinogradi vode grad

Dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Boštjan Brumen o projektu pravi: »Na fakulteti smo pričeli s projektom izdelave strategije Občine Brežice za naslednje obdobje, gre torej za nadaljevanje zgodbe, ki v Brežicah že poteka. V prvi fazi želimo pridobiti sliko stanja, ki je v Brežicah vsekakor dobro, prostora za izboljšave je veliko. Izpostaviti želimo tiste ključne točke razvoja turizma v Brežicah,  ki lahko na dolgi rok prinesejo največ - tako pri številu gostov kot pri novih zaposlitev in nenazadnje pri razvoju celotne občine Brežice.«

Pripravljanje strategije razvoja turizma 7Pripravljanje strategije razvoja turizma 4