Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.10.2016 / Projekti

47. mednarodni kajakaški maraton Brežice-Zagreb - del aktivnosti projekta Občuti svobodo vode

Deli na FBNatisni

Brežice, Zagreb, oktober - Z izvedbo 47. Mednarodnega kajakaškega maratona Brežice-Zagreb je pretekli konec tedna Občina Brežice v sodelovanju s projektnimi partnerji in izvajalci aktivnosti sklenila sezono dejavnosti na vodi v letu 2016.

Na sončno obarvan sobotni dan smo tako prvič po letu 1991 ponovno obudili tradicijo čezmejnega maratona, ki ni povezal le športna društva in športnike vseh generacij Slovenije in Hrvaške, temveč so se spusta in krožne tekme v Zagrebu udeležili tudi tekmovalci iz Bosne in Hercegovine ter Madžarske. Skupno se je sobotnega dogajanja udeležilo 135 tekmovalcev, natančneje 64 maratona in 71 krožne tekme pri zagrebškem Železniškem mostu.

Obenem je dogodek s predstavitvijo vmesnih rezultatov razvoja uporabniške izkušnje SUP za invalide ter umestitve discipline para-kajak v krožno tekmo omogočil tudi aktivno vključitev invalidov v tekmovalno sfero vodnih športov, kar je vsekakor pozitiven doprinos k integraciji invalidov v športne discipline, ki sicer ne veljajo za invalidom prijazne.

Kljub zaključku aktivnosti na vodi v letošnjem letu bo do naslednje pomladi projektno partnerstvo intenzivno nadaljevalo z izvedbo ostalih aktivnosti: vodene vadbe v telovadnici, razvoj prilagojenih pripomočkov in naprav za telesno vadbo, izdelava prvega prototipa prilagojene SUP deske, izdelava prilagojene deske za deskanje na vodi, ... Nenazadnje pa bo velik del izvedenih vsebin namenjen tudi promociji pomembnosti integracije invalidov v vsa področja družbe. Na vodo se bomo ponovno podali konec maja prihodnje leto in že sedaj vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo.

Več informacij na spletni strani www.freedomofthewater.eu ali po elektronski pošti: ,

 

 

Fotw-kms-46Fotw-kms-55Fotw-kms-58OSV 0018OSV 0029OSV 0030PA080109logo OSV