Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.10.2016 / Sporočila za javnost

Podelili oktobrske nagrade in občinska priznanja

Deli na FBNatisni

Brežice, oktober – Na predvečer občinskega praznika je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Brežice. Na seji je župan Ivan Molan podelil plakete, oktobrske nagrade in občinska priznanja tistim izjemnim posameznikom in organizacijam, ki s svojim delom in nadpovprečnimi rezultati predstavljajo gibalo razvoja v občini.

Govor župana na slavnostni seji

Plakete občine Brežice je župan podelil podjetju TEHNIČNI SISTEMI, proizvodnja, in inženiring, trgovina, d.o.o. za 25 let uspešnega delovanja družinskega podjetja in pomemben prispevek pri razvoju kraja ter občine; DRUŠTVU KMETIC BREŽICE za 40 let uspešnega delovanja, ohranjanja podeželja in kulinaričnega izročila ter promocijo občine ter KMETIJSKI TRGOVINA CERJAK za uspešno delovanje družinskega podjetja in pomemben prispevek pri razvoju kraja ter občine.

Oktobrski nagradi za leto 2016 sta prejeli Antonija Zaniuk (Rdeči križ Brežice) in Terezija Marija Žnideršič (Karitas Brežice) za dolgoletno predano delo na področju prostovoljstva in humanitarnosti v občini Brežice.

upan in nagrajenka Terezija Marija Žnideršičnagovor nagrajenke Antonije ZaniukNagrajenki in prejemniki priznanj 3sejaupan z nagrajenko Antonijo Zaniuk

Priznanja Občine Brežice so prejela prostovoljna gasilska društva Bukošek, Obrežje in Sromlje ob jubilejih za neprekinjeno in predano zagotavljanje varnosti pred požari ter povezovanje krajanov v občini Brežice.

upan in PGD Bukošekupan in PGD Obrežjeupan in PGD SromljeVoditelj Robi Petan za zeleno mizoVoditeljica Bojana ZevnikSolzice 2Solzice 1točka 1pozdrav poslanca DZ Igorja Zorčičaskupna fotografijaplaketa 2016 1plaketa 2016 2plaketa 2016 3

V imenu vseh nagrajencev se je zahvalila nagrajenka Antonija Zaniuk. Scenarij prireditve je nastal v sodelovanju Občine Brežice, JSKD Območne izpostave Brežice in Posavskega muzeja Brežice.  Kulturni program prireditve so sooblikovali Vokalna skupina Solzice pod vodstvom zborovodkinje Marjetke Podgoršek Horžen ter učenka Ema Ajster (violina) in učitelji Glasbene šole Brežice (Pierina Cavaliere Mršić, Špela Avsenak, Sanja Rebić Gašparlin (klavir), Igor Požar in Jožica Zupančič (klarinet)), ki letos obeležuje 70. let delovanja.