Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.11.2016 / Zanimivo

V prostorih nekdanjega Dijaškega doma je odprla vrata prodajalna Stara šola Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice - Socialno podjetje Knof je danes odprlo vrata svoje četrte prodajalne, tri prodajalne že delujejo v Sevnici, Trbovljah in Krškem. Simbolično je novo prodajalno otvoril župan občine Brežice Ivan Molan s prvim nakupom. Župan Ivan Molan je socialnemu podjetju čestital za novo pridobitev, pri kateri je z oddajo prostora v brezplačen najem sodelovala tudi Občina Brežice.

Po simboličnih cenah so v prodajalni na voljo ponovno uporabljeni tehnični predmeti, pohištvo, knjige, igrače, oblačila, obutev in kuhinjski pripomočki. Po besedah direktorice Knofa Mojce Žganec Metelko je največ povpraševanja po beli tehniki in oblačilih.

Podarjene stvari v Knofu popravijo in pripravijo za prodajo po simboličnih cenah, prihodek pa namenijo za zaposlitev invalidov in spodbujanje mladih za socialno podjetništvo. Leta 2015 so zaposlovali štiri redno zaposlene osebe, šest pa jih je bilo zaposlenih preko programov javnih del.

Več o KNOFU, prvemu registriranemu socialnemu podjetju v Posavju, si lahko preberete na http://www.knof.si/.

 

Otvoritev Stare šole v Brežicah 03Otvoritev Stare šole v Brežicah 19Otvoritev Stare šole v Brežicah 22Otvoritev Stare šole v Brežicah 24Otvoritev Stare šole v Brežicah 23Otvoritev Stare šole v Brežicah 10Otvoritev Stare šole v Brežicah 09Otvoritev Stare šole v Brežicah 08Otvoritev Stare šole v Brežicah 07Otvoritev Stare šole v Brežicah 06Otvoritev Stare šole v Brežicah 18