Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.12.2016 / Župan

Učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece obiskali župana

Deli na FBNatisni

Brežice, 1. december – Na prvi decembrski dan so učenci 1. in 2. razreda OŠ Maksa Pleteršnika iz Pišec v spremstvu ravnateljice Nuške Ogorevc obiskali Občino Brežice. Šolarji so se županu Ivanu Molanu zahvalili za dolgoletno podporo, ki jo občina namenja mednarodnemu Unescovemu taboru. Ta je letos že 17. povezal krajane Pišev in otroke ter mlade iz različnih slovenskih, hrvaških in srbskih šol.

Učenci so županu predstavili letošnji tabor Premikamo meje v Pišecah, ki je potekal na temo stročnic. Teden dni so v Pišecah gostili vrstnike iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki so na delavnicah raziskovali, spoznavali pestrost različnih kultur in jezikov ter tkali nova prijateljstva. Med ostalimi dejavnostmi so otroci pripravili tudi družabne igre z zrni - družabno igro Župan, ki so jo izdelali sami, so tudi podarili županu Ivanu Molanu. Župan se je osnovnošolcem zahvalil za obisk in darilo ter s šolarji delil spomine na družabne igre iz svojega otroštva.

OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 01OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 02OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 05OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 06OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 07OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 08OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 09OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 10OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 11OŠ Maksa Pleteršnika Pišece na obisku 13