Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.12.2016 / Civilna zaščita

4. srečanje pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice

Deli na FBNatisni

V sredo, 7.12.2016 je potekalo že 4. srečanje pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice...

V sredo, 7.12.2016 je potekalo v sejni sobi Mladinskega centra Brežice že 4. tradicionalno srečanje pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice, katerega gostitelj je bil župan Ivan Molan.

Župan občine Brežice, Ivan Molan je govoril o pomembnosti Civilne zaščite občine Brežice tako v občinskem kot v širšem sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Še posebej se je ozrl na dejavnosti prostovoljnih gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice ter drugih društev v občinskem sistemu zaščite, reševanja in pomoči kot tudi človekoljubnih društev v času migrantske krize na območju občine Brežice.

Poveljnik Civilne zaščite občine Brežice, Darko Ferlan je povedal več o dejavnostih občinske civilne zaščite v iztekajočem se letu in med ostalim tudi dejal, da se mu je lanskoletna želja na 3. srečanju pripadnikov Civilne zaščite občine Brežice, da bi prihodnje leto skoparilo z naravnimi in drugimi nesrečami, uresničila. Saj v iztekajočem se letu 2016 Civilna zaščita občine Brežice ni izvedla nobenega posredovanja, temveč se je samo usposabljala.

Župan, Ivan Molan je pred koncem uradnega srečanja podelil potrdila o uspešno opravljenem usposabljanju na področju iskanja zasutih oseb v ruševinah z geofoni Gerjevič Matejki, Gerjevič Benjaminu, Kalin Nataši, Antončič Anji, Hribar Juliti in Zakšek Romanu.

Roman Zakšek je opravil tudi usposabljanje za reševalca iz vode po programu E.

Višji svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

IMG_1129 IMG_1131 IMG_1132

IMG_1135 IMG_1137 IMG_1140

IMG_1144 IMG_1147 IMG_1154

IMG_1161