Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24.11.2016 / Civilna zaščita

Predavanje Kako ravnati ob potresu

Deli na FBNatisni

Brežice: Občina Brežice in Posavski muzej Brežice sta organizirala predavanje Kako ravnati ob potresu...

Občina Brežice in Posavski muzej sta v spomin na 100. obletnico potresa v Brežicah, ki se je zgodil 29.01.1917, v četrtek 24.11.2016 ob 17:00. uri organizirala v Posavskem muzeju Brežice predavanje z naslovom "Kako ravnati ob potresu", ki ga je izvedel Erik Pagon iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob spoznanju, da veliko ljudi ob potresu ne bi vedelo kako pravilno ravnati, da bi imeli kar največ možnosti za preživetje je bilo predavanje Erika Pagona zelo koristno in poučno.

Direktorica Posavskega muzeja, Alenka Černelič Krošelj je povedala udeležencem nekaj o potresu v Brežicah leta 1917, Roman Zakšek pa o načrtovanih zaščitnih ukrepih iz Občinskega načrta zaščite in reševanja ob potresu v občini Brežice.

Glede na to, da naj bi vsak stanovalec stavbe vedel iz kakšnega materiala je grajena in ali je bila ta kasneje še dozidavana oziroma so bila opravljena kakšna gradbena dela, ki so vplivala na konstrukcijsko stabilnost  stavbe, bi bilo smotrno, da stanovalec s pomočjo strokovnjaka določi najbolj varna mesta v stavbi v primeru potresa in naredi načrt zaščite in reševanja za stavbo v kateri živi.

Višji svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

IMG_0864 IMG_0865 IMG_0873