Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.01.2017 / Sporočila za javnost

V češki prestolnici promovirali projekt »Občuti svobodo vode«

Deli na FBNatisni

Praga, Brežice, januar – V sklopu promocijske turneje, ki je del aktivnosti mednarodnega projekta »Občuti svobodo vode«, je ekipa projektnih sodelavcev odpotovala na delovni obisk v Prago, kjer so se sestali s predstavniki čeških partnerskih organizacij in izvedli promocijo projekta v glavnem mestu Češke. Projekt polno živi tudi v zimskem času, saj poleg redne tedenske vadbe za invalide že nastaja zgodba, ki bo osnova za projektno knjigo, razvijajo se invalidom prilagojene fitnes naprave, ocenjujejo se uporabniške izkušnje SUP-anja za invalide, vse pa je tudi že nared za pričetek izdelave prvih prilagojenih SUP desk.

Pod okriljem evropskega projekta »Občuti svobodo vode« se je z januarjem 2017 pričela aktivnost promocija projekta po evropskih prestolnicah od koder prihajajo projektni partnerji. Projektna ekipa z zunanjimi sodelavci  je v Pragi na delovnem srečanju s predstavniki partnerskih organizacij Pro rozvoj Šumavy in RVL 13 izvedla kratko evalvacijo do sedaj opravljenega dela in pregledala načrt izvajanja aktivnosti v letu 2017. Češkim partnerjem so predali promocijsko gradivo in projektno razstavo, ki se bo v času trajanja projekta selila po različnih evropskih državah.

Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 01Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 13

V sklopu promocije je ekipa obiskala praški zimski športni kompleks in nekaj prepoznavnih lokacij v mestu (Karlov most, park in hrib Petřín, ...), kjer so aktivno predstavljali projekt in na informacijskih točkah omogočili dostop do promocijskega gradiva. Prvo promocijsko pot je slovenska projektna ekipa zaključila v pobrateni občini Dobřany, kjer so se sestali z županom Martinom Sobotko in sodelavci ter predstavili aktualni projekt in vzpostavili temelje za prihodnje sodelovanje na področju evropskih projektov.

Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 03Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 05Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 06Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 07Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 08Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 11Občuti svobodo vode projektna aktivnost Praga 12

Projektno ekipo so sestavljali: vodja projekta in podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar, koordinator projekta Jernej Agrež, predstavnici Občine Brežice – direktorica občinske uprave Irena Rudman in sodelavka za stike z mediji Lavra Kreačič, direktorica Zavoda za podjetništvo, mladino in turizem (ZPTM) Brežice Mateja Gerjevič in vodja podjetništva in turizma pri ZPTM Brežice Anja Antončič, predsednik Odbora za proračun, finance in občinsko premoženje Občinskega sveta Občine Brežice Aleksander Gajski, dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Boštjan Brumen, v. d. direktorja Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj ter podjetnika in zunanja sodelavca projekta Aleksander Rožman in Mihael Kostevc.

Projekt »Občuti svobodo vode« namenjen ljudem z invalidnostjo

Projekt je v prvi vrsti namenjen invalidom - s telesno ali duševno okvaro posameznika, skladno z vizijo pa je projekt namenjen prav vsem. Občina Brežice želi skozi projekt vzpostaviti boljšo dostopnost tako za javno športno kot za javno namestitveno infrastrukturo in postati občina prijazna invalidom. Občina Brežice s projektom uresničuje vizijo na področju evropskih vsebinskih projektov, ki so financirani direktno iz Evropske Komisije.

V mednarodnem projektu »Občuti svobodo vode« sodeluje sedem (7) partnerjev, poleg slovenskih partnerjev: Občine Brežice, Fakultete za informacijske študije iz Novega mesta in društva Vilinski ključ iz Kranja aktivnosti dopolnjujejo še hrvaški, francoski, irski in češki partner.