Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

03.03.2017 / Zanimivo

Dogodek - Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami

Deli na FBNatisni

Partnerji projekta FRISCO1 vabijo na dogodek »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«, ki bo v četrtek, 9. marca 2017, ob 17. uri v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice (Gubčeva 10a, 8250 Brežice).

Organizatorji prijazno  prosijo, da pred dogodkom izpolnite tudi kratek vprašalnik, s čimer nam boste pomagali pri načrtovanju ustreznih poudarkov dogodka.

Na dogodku bo predstavnik Agencije RS za okolje predstavil hidrološke napovedi in opozorila, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje bo predstavil konkretne samozaščitne in vzajemne ukrepe, medtem ko bo vodarski strokovnjak Jože Papež povedal več o poplavah, predstavil celostno sliko urejanja voda in izpostavil nekaj dobrih in slabih primerov, ki lahko poleg vodarskih ukrepov vplivajo na manjše oz. večje poplavne škode.

Dogodek je namenjen vsem prebivalcem poplavno ogroženih območij v porečju Bregane in Sotle in poteka v sklopu projekta FRISCO1, ki v prvi fazi zajema negradbene ukrepe čezmejno usklajenega slovensko-hrvaškega zmanjševanja poplavne ogroženosti. Vode ne upoštevajo državnih meja, visoke vode pa zahtevajo od nas usklajeno ukrepanje.

Vljudno vabljeni!

vabilo

logo4logo3logo2