Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24.03.2017 / Zanimivo

Javno podjetje v last Občine Brežice najboljši zaposlovalec leta 2016

Deli na FBNatisni

Brežice, 24. petek – Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. je letošnji prejemnik Zlate niti, nacionalnega priznanja za zaposlovalca leta v kategoriji srednje velikih podjetij. Po besedah župana Občine Brežice Ivana Molana je priznanje še ena v nizu potrditev o pravilnosti odločitve za ustanovitev javnega komunalnega podjetja. Javno podjetje, ki je bilo ustanovljeno pred petimi leti in je v 100-odstotni lasti občine, uspešno uresničuje svoj namen - uporabnikom zagotavlja kakovostne storitve katerih cene so med nižjimi v Sloveniji, skrbi za okolje, z ozaveščanjem znižuje količino odloženih odpadkov in zaposluje delavce iz lokalnega okolja.

Direktor JP Komunala Brežice d.o.o. Aleksander Zupančič je dejal, da je ponosen in vesel, da so njihova prizadevanja in inovativni pristopi prepoznani na različnih področjih, tudi na področju zagotavljanja kakovostnih odnosov med zaposlenimi, ki so temelj vseh uspehov podjetja. Direktorja veseli, da so poleg številnih uspešnih projektih, namenjenih ozaveščanju na področju varovanja narave in ohranjanja naravnih virov, prepoznani tudi po zavzetih in ponosnih zaposlenih, ki so tisti, ki ustvarjajo uspehe podjetja.

Zlata nit 3

Poleg Javnega podjetja Komunala Brežice d.o.o. so bili v kategoriji manjših podjetji najboljši zaposlovalci pri podjetju Lotrič Meroslovje, v kategoriji velikih podjetij pa je najboljši zaposlovalec leta 2016 Krka d.d..

Izbor Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt, ki izbira in nagrajuje najboljše zaposlovalce leta, letos že 10. zapovrstjo. Nastal je na pobudo družbe medijskih vsebin Dnevnik, d.d. ob sodelovanju ekonomskih (EF) in kadrovskih strokovnjakov (FDV in FF) Univerze v Ljubljani. Projekt Zlata nit podpirajo najvidnejši predstavniki poslovne javnosti, civilnih združenj in akademskega sveta. Častni pokrovitelj projekta Zlata nit je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS.

Zlata nit 1