Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

29.03.2017 / Sporočila za javnost

Ob popoldnevih bodo športna igrišča pri dobovski šoli odprta za zunanje uporabnike

Deli na FBNatisni

Dobova, Brežice, marec – Občino Brežice zavoljo uspešnih športnic in športnikov ter kakovostne športne infrastrukture pogosto imenujejo športna občina. In da bo športno udejstvovanje še bolj dostopno vsem, ki rekreativno preživljajo svoj prosti čas, bodo v soboto, 1. aprila 2017, svoja vrata za zunanje uporabnike odprla športna igrišča pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

S sobotnim dogodkom bosta Zavod za šport Brežice in OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova kot upravljavca športnih površin in otroškega igrišča uradno naznanila, da bodo športne površine od 1. aprila 2017 naprej vsak dan (tudi ob nedeljah in praznikih) med 14. in 19. uro odprte za brezplačno uporabo vsem zainteresiranim uporabnikom.

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_268.JPG

Dostopnost površin vsem uporabnikom omogočata Občina Brežice in Zavod za zaposlovanje RS s sofinanciranjem programa javnih del »Izvajanje dejavnosti na področju športa, nadzor in skrb za urejenost športnih objektov«. V program javnih dela sta vključeni dve osebi, ki bosta skrbeli za nadzor uporabnikov, izvajali manjša vzdrževalna dela in skrbeli za ravnanje s površinami v duhu dobrega gospodarja. Pobudnica za dostopnost igrišč uporabnikom je tudi KS Dobova, ki je od izvedbe športnih površin zagovarjala odprtost in dostopnost igrišč.

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_278.JPG

Ob prvem dnevu odprtih športnih igrišč bodo površine organizirano preizkusila številna športna društva iz občine Brežice, ki vsako leto v svoje programe aktivnega športnega življenja vključujejo skoraj 2.000 občank in občanov vseh generacij.

Na otvoritvenem dnevu bodo sodelovali Moško rokometno društvo Dobova, Rokometni klub Brežice, Rokometna šola Gorazda Škofa in Rokometni klub Sevnica, Športno društvo Petelinček, Mažoretke Dobova, nogometne ekipe elekcije U10, rekreativne skupine Športnega društva Sela, Rekreacija 2001 Dobova in skupina občinskih svetnikov. Potekali bodo rokometni turnir, nogometni turnir, turnir v odbojki na mivki in revijalni turnir malega nogometa. Vsi dogodki se bodo odvijali med 14. in 19. uro.

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_269.JPG

Uradni del otvoritve se bo pričel ob 16. uri, program otvoritve bodo sooblikovali Mažoretke Dobova, Gasilski pihalni orkester Loče in Šola zdravja. Zbrane bodo na dogodku pozdravili župan občine Brežice Ivan Molan, v.d. direktorja Zavoda za šport Brežice Sandi Hervol,   ravnateljica OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Ivana Baškovič  in predsednik KS Dobova Mihael Boranič.

jpg letak za splet