Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

26.04.2017 / Sporočila za javnost

Odstop direktorice postavlja pod vprašaj dolgoročni obstoj brežiške bolnišnice

Deli na FBNatisni

Brežice, 26. april – Občina Brežice je zaskrbljena nad dogajanjem v Splošni bolnišnici Brežice. Z odstopom dosedanje direktorice Nataše Avšič Bogovič se ogroža ohranitev bolnišnice. V težki položaj so postavljeni tako zaposleni kot tudi uporabniki bolnišnice Brežice. Župan Občine Brežice Ivan Molan zato poziva Ministrstvo za zdravje in svet bolnišnice, da v najkrajšem času zagotovijo odgovorno in zanesljivo vodstvo, ki bo delovalo v korist bolnišnice in ljudi v Posavju.

Pred komaj letom dni je svet Splošne bolnišnice Brežice imenoval Natašo Avšič Bogovič za direktorico bolnišnice z močno podporo lokalnih predstavnikov stranke SMC in aktualnega poslanca Igorja Zorčiča. Ob imenovanju je direktorica napovedala, da se bo zavzemala, da bolnišnico ohranijo vsaj na enaki ravni. Podporniki direktorice so napovedovali, da bo svoje skromne izkušnje s področja vodenja in zdravstva nadomestila s pridobitvijo dodatnih programov in sredstev za bolnišnico, ki pokriva območje Posavja z več kot 70.000 prebivalci. Po letu dni vodenja je bolnišnica prišla v rdeče številke in v tem času ni pridobila niti dodatnih programov niti investicij.

Lokalno skupnost upravičeno skrbi, da bo negotov položaj v brežiški bolnišnici lahko izgovor za mnenje, da bolnišnica ne more samostojno poslovati. S tem bi lahko ministrstvo upravičilo, da se brežiško bolnišnico priključi k novomeški. Bojazen o usodi, ki grozi tudi bolnišnicam Kranj,  Trbovlje in Topolšica, temelji na negativnih izkušnjah iz preteklih let, ko je pristojno ministrstvo že razmišljalo o ukinitvi porodnišnice in preoblikovanju bolnišnice v negovalno ter priključitvi k večji bolnišnici.

 

SBB foto IMP