Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

01.05.2017 / Zanimivo

Praznovanje prvega maja, praznika dela

Deli na FBNatisni

Brežice, 1. maj – V mestnem jedru se je s tradicionalno budnico pričelo praznovanje prvega maja. S koračnicami je mesto prebudil Pihalni orkester Kapele. Lepo število obiskovalcev se je udeležilo tradicionalne prvomajske proslave na jasi pri Sv. Vidu, ki jo že nekaj let skupaj organizirata Občine Brežice in PGD Sobenja vas.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik PGD Sobenja vas Jože Savnik in vsem zaželel dobrodošlico. Sledil je nagovor župana Občine Brežice Ivana Molana, ki je izpostavil pomen prvega maja in pravic delavcev ter same pravice do dela. Vloga lokalnih skupnosti pri spodbujanju razvoja gospodarstva je omejena, saj ima država v svojih rokah vse pomembnejše ukrepe, vendar pa občina v okviru danih možnosti spodbuja razvoj tako s finančnimi spodbudami kot prostorskim načrtovanjem in pripravo industrijskih ter obrtnih con. Župan Ivan Molan je vsem prisotnim zaželel lepo praznovanje in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka.

Program prireditve so oblikovali člani Gasilskega pihalnega orkestra Loče pod vodstvom Anite Kiralj, pomembne obletnice jezika esperanto sta s svojim prispevkom predstavila Anton in Reneja Mihelič iz Kluba esperantistov Posavja, program pa je povezovala Jasmina Spahalić.

Prvomajska proslava:

Prvomajska proslava 05Prvomajska proslava 08Prvomajska proslava 01Prvomajska proslava 13Prvomajska proslava 15Prvomajska proslava 35Prvomajska proslava 37Prvomajska proslava 44Prvomajska proslava 50Prvomajska proslava 52

Utrinki iz budnice:

Budnica 1Budnica 2Budnica 3Budnica 7Budnica 8Budnica 9