Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.06.2017 / Sporočila za javnost

RAZPIS ZA OCENJEVANJE KRUHA v sklopu prireditve Dan kruha, vina in salam – Brežice moje mesto 2017

Deli na FBNatisni

Že 4. leto zapored se bo v okviru festivala Brežice moje mesto odvijalo tekmovanje v peki domačega kruha, ki bo del dogodka Dan kruha, vina in salam. Vsi posamezniki, ki bi se radi s svojim domačim kruhom udeležili ocenjevanja, vabljeni k sodelovanju. Dogodek poteka v soboto 24.6.2017, svoj kruh lahko ta dan oddate v času od 13. do 14. ure na grajskem dvorišču Gradu Brežice. Ocenjevanje letos poteka v dveh kategorijah (pšenični in črni-mešani kruh).

http://bmm.si/novice/item/166-sodeluj-na-tekmovanju-v-peki-kruha

 

 Besedilo razpisa in prijavnica

 

1. VRSTE KRUHA: V tekmovanju lahko sodelujete z dvema vrstama kruha in sicer:

  • pšenični kruh (A)

pšenični beli kruh (moka TIP 400, 500)

 

  • črni - mešani kruh (B)

je iz mešanice pšenične, ržene, pirine, ječmenove, ovsene, ajdove, koruzne, prosene, sojine ali polnozrnate moke, konopljine moke, drobljenca ali kosmičev. Poimenuje se po vrsti moke.

 

2. KOLIČINA: Izdelek - kruh naj bo izdelan iz  1 kg moke in mora biti v obliki hlebca. Dostavi se lahko

    za vsako vrsto en izdelek (A in/ali B)

 

3. DODATNE ZAHTEVE PRI IZDELAVI:

  • Izdelek – kruh ne sme biti premazan z jajcem,
  • Izdelek – kruh ne sme biti okrašen,
  • Izdelek – kruh ne sme biti pečen v modelu, imeti mora obliko hlebca

 

4. ČAS IN KRAJ DOSTAVE: sobota, 24.6.2017 med 13.  in 14. uro na grajskem dvorišču Gradu Brežice

 

5. OPREMA IZDELKA: obvezna je izpolnjena deklaracija iz katere bo razvidno:

  • naziv in vrsta kruha
  • ime in priimek ter naslov izdelovalca,
  • sestavine

 

6. OCENJEVANJE: Kruhe bo ocenjevala strokovna komisija na podlagi Pravilnika o ocenjevanju kruha.

 

8. ČAS OCENJEVANJA: sobota, 24. 6. 2017, ob 16. uri

 

9. OCENA IZDELKA VSEBUJE:

  • zunanji videz,
  • vonj skorje in sredice,
  • videz in lastnosti skorje in sredice,
  • okus in topnost skorje in sredice.

 

10. NAGRADA: Nagrado prejme izdelek z najvišjim številom točk za kategorijo (A) – pšenični kruh in izdelek z najvišjim številom točk v kategoriji (B) – črni-mešani kruh.

Nagrade bodo podeljene isti dan na prireditvi Dan kruha vina in salam, v soboto, 24. 6. 2017, predvidoma okoli 20.30 na grajskem dvorišču Gradu Brežice.

 

11. PRIZNANJA:  prejmejo izdelki, ki se na podlagi doseženih točk razvrstijo v kategorije:

  • zlato priznanje                od 45,0 – 50,0  točk
  • srebrno priznanje           od 40,0 – 44,9  točk
  • bronasto priznanje         od 30,0 – 39,9  točk

Podelitev priznanj za tekmovanje v peki kruha bo tradicionalno predvidoma v septembru v Mestni hiši Brežice. Vabilo na podelitev priznanj prejmejo udeleženci po pošti.

 

12. INFORMACIJE: Dodatne informacije: info@zptm.si, 05 90 837 94 (Julita Hribar)