Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.09.2017 / Župan

Dobovske mažoretke na sprejemu pri županu

Deli na FBNatisni

Brežice, 19. september – Občina Brežice se skorajda vsako leto razveseli posebnih dosežkov na področju športa in kulture, za katera so zaslužni predani posamezniki in društva v občini, hkrati pa ti uspehi dokazujejo, da občini uspeva zagotavljati primerne pogoje za razvoj tako športa kot kulture. Lep uspeh članic Športno kulturnega društva mažoretke Dobova na nedavnem 19. evropskem prvenstvu mažoretk v Laškem je bil tokrat povod za županov sprejem. Župan Ivan Molan je v brežiški Mestni hiši čestital vsem tekmovalkam, trenerkam in predsednici društva ter ob tej priložnosti najuspešnejšim izročil simbolična spominska darila.

Po besedah predsednice društva Gordane Radanovič so visoki rezultati mažoretk na državnem in evropskem prvenstvu potrditev dobrega timskega dela. V društvu sodelujeta dve glavni in dve pomožni trenerki, društvo pa združuje kar 70 članic, to pomeni, da imajo mažoretke prvič v zgodovini zastopane vse starostne skupine – od cici skupine do kadetinj, juniork in seniork. Mažoretke imajo v Dobovi več kot petnajstletno tradicijo, začele so kot sekcija Kulturnega društva Pihalni orkester Loče, sedaj pa imajo že dve leti samostojno društvo.

IMG 7301

Na 19. evropskem prvenstvu v Laškem so prejele mažoretke pohvale za izvirno koreografijo, Anja Račič je postala evropska prvakinja v kategoriji solo kadet (sicer državna podprvakinja), njeni sočlanici v društvu Lea Savnik in Larisa Gerjovič pa evropski prvakinji v kategoriji duo kadet ter s tem potrdili naslov državnih prvakinj.  V društvu so ponosni na povezanost, trdo delo in energijo, kajti po njihovi zaslugi beležijo izjemne uspehe in nadaljujejo dobovsko tradicijo mažoretk.

upan Ivan Molan z najuspešnejšimi tekmovalkami

Evropskega tekmovanja mažoretk v Laškem so se v skupini kadet A (formacija) pod vodstvom trenerka Laura Pavlović udeležile: Anja Račič, Manca Račič, Larisa Gerjovič, Neli Klemenčič, Lea Savnik, Aurora Šintič, Michaela Volčanjšek, Nina Žmavc in Kaja Radanovič, predvodnica. 

Udeleženke evropskega prvenstva v Laškem

Skupina seniork je v kategoriji senior baton (formacija) pod vodstvom trenerke Loriane Bogovič osvojila 9. mesto, ekipo so sestavljale Loti Gorenc, Lea Jurečič, Lara Jurkas, Klavdija Kelher, Lucija Kelhar, Larisa Matijević, Laura Žibert, Pia Zala Žibert in Loriana Bogovič, predvodnica.

V kategoriji solo kadet sta tekmovali tudi Michaela Voljčanjšek (državna prvakinja) in Kaja Radanovič (4. mesto na državnem prvenstvu) ter osvojili 4. in 9. mesto.

Prikaz spretnosti