Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

30.10.2017 / Župan

Svečana seja Občinskega sveta Občine Brežice

Deli na FBNatisni

Brežice, oktober – Na predvečer občinskega praznika je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala svečana seja Občinskega sveta Občine Brežice. Na seji je župan Ivan Molan izročil listine častnima občanoma, prejemnikom oktobrskih nagrad in občinskih priznanj, v znak priznanja in zahvale tistim izjemnim posameznikom in organizacijam, ki s svojim delom in nadpovprečnimi rezultati predstavljajo gibalo razvoja v občini.

Priznanja Občine Brežice za leto 2017 so prejeli: Podjetje Gradbeništvo – Jože Glogovič s.p. za dolgoletno uspešno poslovanje družinskega podjetja in za pomemben doprinos k razvoju podjetništva v občini; Kulturno društvo Ivan Kobal Krška vas ob 90. obletnici ustanovitve za pomemben prispevek pri ohranjanju ljubiteljske kulture v kraju in občini in  družba Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o za izjemen dosežek na področju obnovljivih virov energije  in za družbeno odgovorno delovanje.

Govor župana na svečani seji

Svečana seja 2017 7Svečana seja 2017 dvorana govor MKSvečana seja 2017 Ladko Petretič

Svečana seja 2017 4Svečana seja 2017 6Svečana seja 2017 5Svečana seja 2017 HESSSvečana seja 2017 KD Ivan Kobal Krška vas

Oktobrske nagrade za leto 2017 je izročil župan Ivana Molan Mileni Strašek, za dolgoletno predano in strokovno delo na področju promocije zdravja v občini in v Posavju; Stanislavu Barkoviču  za dolgoletno prostovoljno delo in dejavno sooblikovanje življenja v KS Velika Dolina in Alenki Černelič Krošelj za izjemno angažiranost na področju ohranjanja kulturne dediščine.

Svečana seja 2017 MSSvečana seja 2017 SBSvečana seja 2017 AČKSvečana seja 2017 8

Naziv častnega občana oz. častne občanke Občine Brežice je največja čast, ki jo lahko občina in občinski svet izkažeta tistemu izjemnemu človeku, ki je s svojim življenjem in delom zaznamoval občino in širšo skupnost. V letu 2017 se je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predlagala občinskemu svetu v potrditev dva kandidata za častna občana – dolgoletnega brežiškega župnika Milana Kšelo in znanstvenico prof. dr. Tatjano Avšič Županc.

Svečana seja 2017 2Svečana seja 2017 3Svečana seja 2017 9 MKSvečana seja 2017 častna občanaSvečana seja 2017 dvorana govor MKSvečana seja 2017 govor MKSvečana seja 2017 nagovor TAŽ

Tako je Občinski svet Občine Brežice razglasil Milana Kšelo za častnega občana Občine Brežice v zahvalo in priznanje za življenjsko delo, s katerim je trajno zaznamoval življenje v občini Brežice. Za častno občanko je razglasil prof. dr. Tatjano Avšič Županc v zahvalo in priznanje za izjemne znanstvene dosežke na področju virologije  ter za promocijo znanja kot vrednote.

V imenu vseh nagrajencev se je zahvalil častni občan Milan Kšela, ki je v svojem nagovoru povzel misel Antona Martina Slomška, da si ljudje želimo dobrih časov, ki pa jih lahko ustvarijo samo dobri ljudje. Dejal je, da mu prejeti naziv pomeni priznanje za preteklo delo ter hkrati zavezo, da bo še z večjo predanostjo nadaljeval s svojim delom.

Scenarij prireditve je nastal v sodelovanju Občine Brežice, JSKD Območne izpostave Brežice in Posavskega muzeja Brežice.  Prireditev je povezovala Bojana Zevnik, kulturni program prireditve je izvedel Mešani pevski zbor Viva Brežice pod vodstvom dirigentke Simone Rožman Strnad v sodelovanju z instrumentalisti.

Predstavitve prejemnikov nagrad si lahko ogledate na  https://www.brezice.si/videoposnetki/2017103009404559/.