Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

31.12.2017 / Župan

Srečno v 2018!

Deli na FBNatisni

Dragi občanke in občani, zahvaljujem se vam za dobro sodelovanje pri soustvarjanju naše občine ter vas vabim, da v letu 2018 uspešno nadaljujemo našo skupno pot. Naj vam novo leto prinese veliko medsebojnega razumevanja, uspehov in zadovoljstva. Srečno!

rd 2018

Spoštovani občanke in občani občine Brežice!

Leto 2017 je bilo bogatem z dosežki na vseh področjih, od uspešno zaključenih investicij do uspehov na področju gospodarstva in družbenih dejavnosti.  V tem letu smo se razveselili številnih novih pridobitev - nove šole v Cerkljah ob Krki, investicij za izboljšanje prometne varnosti (pločniki, kolesarske steze, ceste) in tudi otvoritve HE Brežice, ker akumulacijsko jezero ponuja priložnost za razvoj in nadgradnjo turizma ter športa.

Ponosni smo lahko na novo javno infrastrukturo, ki bo izboljšala kakovost bivanja, s še večjim zadovoljstvom pa nas lahko navdajo to, da smo kljub investicijam uspeli zagotoviti dobre pogoje za razvoj tako posameznikov kot dejavnosti in organizacij. Razveselili so nas lepi rezultati posameznikov, društev in organizacij, ki so jih ti dosegli na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Tako so se učenke in učenci iz OŠ Brežice, OŠ Velika Dolina, Glasbene šole Brežice in dijaki Gimnazije Brežice s podporo občine udeležili mednarodnih tekmovanj iz znanja, ki so jih vodila po tujini – od Hrvaške, Italije, Grčije do Vietnama. Uspešno so se pomerili iz vrstniki iz celega sveta, ki večinoma obiskujejo zasebne šole,  ter dokazali, da imamo v občini kakovostno šolstvo in predane učitelje. Veseli smo bili tudi uspehov mladih atletov, kanuistov, mažoretk, pevk in pevcev, društev, ter vseh vas, ki ste v tem letu z voljo in delom prispevali k uspehom naše občine.

Naj vam novo leto prinese veliko medsebojnega razumevanja, uspehov in zadovoljstva. Srečno!

Ivan Molan, župan občine Brežice, s sodelavci