Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.05.2018 / Župan

Občinsko kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu 2018

Deli na FBNatisni

V organizaciji SPV-Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri občini Brežice je Osnovna šola Brežice v torek, 15. 5. 2018, gostila učence in učenke osnovnih šol občine Brežice, ki so se pomerili v znanju iz varnosti v prometu. Mlade tekmovalce je pred začetkom pozdravil tudi župan občine Brežice Ivan Molan in jim zaželel uspeh na tekmovanju predvsem pa varno in previdno na cesti.

Tekmovanje "Kaj veš o prometu"  je namenjeno preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja učencev kolesarjev. Tekmovanje je potekalo na občinskem nivoju, tako je šest osnovnih šol v občini Brežice: Artiče, Bizeljsko, Brežice, Pišece, Dobova in Globoko prijavilo 20 kolesarjev. Tekmovanje se je izvajalo v skladu s pravili Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenije in je obsegalo tri različne sklope, od teoretičnega preverjanje znanja, ki je tudi letos potekalo preko računalniškega on-line sistema, do praktične vožnje po mestnih ulicah Brežic po vnaprej začrtani trasi, kjer so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov in spretnostne vožnje na poligonu, kjer so tekmovalci izkazali svojo spretnost s kolesi med različnimi ovirami.

KVOP

Pri izvedbi različnih sklopov tekmovanja so sodelovali: inštruktorji avtošole Posavc iz Brežic, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov in AMD iz Brežic ter policisti Policijske postaje Brežice.

Ekipno je prvo mesto zasedla OŠ Globoko pred OŠ Brežice II in OŠ Brežice I, med posamezniki pa Maj Vrstovšek iz OŠ Globoko,  pred Maticem Kostićem iz OŠ Brežice in Klemnom Snezičem iz OŠ Bizeljsko. Medalje in nagrade za zmagovalce je prispeval SPV Občine Brežice.

Prvo uvrščeni se je s tem uvrstil na letos že jubilejno 50. državno kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki je potekalo v soboto 26. maja 2018 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

pripravil: Predsednik SPV Občine Brežice Igor Ilovar

DSC 0326

DSC 0319DSC 0323

DSC 0320DSC 0328DSC 0330DSC 0331DSC 0332DSC 0345DSC 0356DSC 0363