Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

05.06.2018 / Projekti

Urejanje pločnikov in kolesarskih površin za večjo varnost ranljivih udeležencev v prometu

Deli na FBNatisni

Občina Brežice v sklopu večfaznega projekta izgradnje pločnika in kolesarskih površin med rondojem »Tuš« in rondojem »Trnje« ob Cesti svobode v Brežicah ureja nove površine ter prilagaja obstoječe površine kolesarjem ter gibalno oviranim, z namenom izboljšati prometno varnost za vse udeležence v prometu.

V preteklih mesecih je bila izvedena ureditev peš in kolesarskih površin kot večnamenska pot na poteku od rondoja v Črncu do priključka javne poti JP 528722 - mimo policijske postaje, po desni strani, v dolžini približno 300 m. V nadaljevanju poti so se v smeri proti Čatežu izvedle klančine, ki so prilagojene kolesarskemu prometu ter pešcem skozi semaforizirano križišče Bizeljske ceste in Ceste svobode v Brežicah. Dela so v zaključni fazi s predvidenim prevzemom del s strani Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo v mesecu juniju.

prilagoditvevprometu

Vrednost izvedenih del znaša cca 167.000 evrov. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje GPI, Gradbeno projektiranje in inženiring, d.o.o., Ljubljanska c. 26, 8000 Novo mesto, dela pa izvaja v postopku javnega naročanja izbrani ponudnik - podjetje HPG d.o.o. iz Brežic.