Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

25.03.2020 / Sporočila za javnost

Tržnica v Brežicah bo ob sobotah odprta med 7. in 12. uro

Deli na FBNatisni

Občina Brežice obvešča občanke in občane, da vrata ponovno odpira Tržnica Brežice, kjer bodo ponudniki lahko prodajali kmetijske pridelke in proizvode. Lokalno pridelano hrano bodo občani lahko kupili že to soboto, 28. marca. Prodaja ostalega blaga (tehnično blago, oblačila, obutev, suha roba in podobno) na tržnici v času trajanja epidemije ni dovoljena. Ker je na prvem mestu varnost tako kupcev kot ponudnikov, bo upravljalec tržnice, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., seveda izvajal vse varnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Na vidnem mestu ob vstopu na tržnico bodo postavljeni opozorilni napisi z natančnimi navodili o načinu obratovanja tržnice, o upoštevanju socialne razdalje, o načinu vstopanja na tržnico, zadrževanja na tržnici, o higieni rok, o prepovedi prijemanja živil.

Za obiskovalce tržnice bo na voljo razkužilo, to bo na voljo tudi pred sanitarijami, ki bodo v času obratovanja tržnice odprte. Razstavljene kmetijske pridelke in proizvode kupci ne bodo smeli prijemati. Pridelke in proizvode bo lahko prijemal in dajal v vrečke le prodajalec, ki bo ustrezno zaščiten. Prodajne mize bodo postavljene na takšni medsebojni razdalji, da bodo zagotavljale varno socialno razdaljo tako za prodajalce kot za kupce na tržnici. Prodajne mize in površine bodo pred začetkom in ob koncu prodajnega dne očistili in razkužili z razkužilom.

Občane vabimo, da aktualne informacije spremljajo na spletni strani občine in na spletni strani www.komunala-brezice.si  ter Facebook strani JP Komunala Brežice d.o.o. www.facebook.com/komunala.brezice.

 

Obvezna uporaba mask in rokavic od 30. 3. 2020 tudi na Tržnici Brežice

Pri gibanju in zadrževanju na Tržnici Brežice je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic. Uporabniki so si dolžni zaščitno opremo zagotoviti sami.