Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

5. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Podajam obvestilo o JR na dobovskih ulicah:
Sobota, dne 11. aprila so že od 16.30 ure dalje gorele luči JR v naslednjih dobovskih ulicah:
CESTA BRATOV GERJOVIČEV na relaciji od transformatorja do konca novega pločnika v smeri gostilne Katič; MLADINSKA ULICA (kjer živim) – cela ulica; ŽELEZNIŠKA ULICA - cela ulica; OB NJIVAH - cela ulica; BOHORIČEVA ULICA - cela ulica in PREČNA POT- cela ulica.
Nedelja, 12. april 2015, ura 8.10 zjutraj - v vseh zgoraj omenjenih ulicah gorijo luči JR; ravno tako ob 15.30 uri popoldan, v vseh omenjenih ulicah svetijo žarnice in najverjetneje še preostanek popoldneva.
Še podatek: med tednom pa je bilo zaznati utripanje luči – v času večernih ur v celi Mladinski ulici in v ulici BRATOV GERJEVIČEV v smeri od transformatorja do konca novega pločnika proti gostilni KATIČ, za ostale ulice ne vem.
Razsvetljava v vsakem primeru zagotavlja varnost prometa, udobja, vendar delujoča podnevi povzroča nepotrebne stroške, ki jih na nek način plačujemo mi vsi. Razvoj tehnologije je danes tako daleč, da verjamem v realizacijo odprave omenjenih napak, saj sem kar nekajkrat opozarjala tudi na nedelujoče luči v istih ulicah, tako da očitno nekaj ne funkcionira pravilno.
Dajem pobudo po dejansko trajni odpravi naštetih težav. Če že ne moremo varčevati s tehnologijo pa lahko varčujemo z nadzorom.
2. Stanovalca Mladinske ulice, Sabina in Bojan Andrejaš sta pred časom obvestila Občino Brežice o precej zvitem – DROGU JR, tik ob vhodu iz Mladinske ul. v smeri njunega doma, to je Mladinska ulica 4, kot sta povedala, se do danes s strani gospodarskega oddelka ni oglasil nihče, pa jima je bilo obljubljeno, da se bo oglasil David F. Kot sta pojasnila, bi najboljša, torej idealna rešitev seveda bila, da bi se drog prestavil vsaj za kakšen meter pred sedanjo postavitvijo, če je to sploh možno, sicer pa naj se vsaj zravna. Kakor sta Andrejaševa povedala, je drog JR zvit od dne, ko se je črpala greznica ob njuni hiši s strani občinske komunale. Dajem pobudo po ureditvi glede omenjenega droga JR.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Vsi zgoraj navedeni problemi z javno razsvetljavo v območju Dobove, so bili vezani na problematiko izgradnje pločnika Dobova in so se odpravili v kratkem času potem, ko so bili opaženi. Svetnike pozivamo, da tovrstne probleme javljajo direktno na oddelek (ali pa v tajništvo kabineta župana), ki neko gradnjo vrši, saj se včasih zgodi, da delavec za problem sploh ne ve, čas sej občinskih svetov pa tudi ni zadosti pogost, za hitro reševanje tovrstne problematike.

V zvezi s problematiko nedelujočih luči smo vam že podali pojasnilo, tudi ustno. Oboje je vezano izključno na problematiko gradbišča izgradnje pločnika v Dobovi.

Pripravil: Teja Leben, višja svetovalka

Izvajalec gospodarske javne službe vzdrževanje javne razsvetljave je opravil terenski ogled omenjenega droga. Drog je zvit, temelj pa poškodovan oz. počen. Občina bo poskrbela, da se temelj na novo zabetonira na istem mestu in v kolikor bo možno tudi zravna drog, v nasprotnem primeru bo potrebno postaviti nov drog.

Pripravila: Suzana Ogorevc, strokovna sodelavka

Info

Datum:

09.04.2015


Izpraševalec:

Tatjana Močan


Stranka:

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA