Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19. seja Občinskega sveta občine Brežice

Trnje, stanovanjski kompleks in igrišče – stanovalci oz. meščanke in meščani Trnja, so prosili, da preberem njihov dopis: »V stanovanjskem naselju Trnje je znotraj kareja večstanovanjskih zgradb večnamensko otroško igrišče v izmeri cca 1ha. Gre za edinstven parkovni in rekreativni kompleks v Brežicah. Podrobnejši opis je na povezavi: http://www.zbt.si/otrosko-igrisce-v-trnju.html.
Dnevno se na omenjenem prostoru zadržuje tudi do sto ljudi različnih generacij, pa tudi obiskovalci od drugod ali mimoidoči. Poleg ostale parkovne opreme je na igrišču nameščenih pet majhnih košev za smeti starejše izdelave, na okoliških ulicah Kregarjevi, Slomškovi in Prežihovi pa nekaj košev novejše izdelave. Za dnevne potrebe v letnem času je ob taki količini obiskovalcev to absolutno premalo. Še večji problem predstavlja dejstvo, da so koši odpri in vsakodnevno tudi po večkrat vrane razmečejo vsebino košev po otroškem igrišču. Sicer urejeno in vzdrževano igrišče v taki situaciji izgleda kot deponija smeti, na kateri se seveda igrajo otroci. Starši in ostali večkrat samoiniciativno pobiramo smeti, vendar brezupno, saj vrane nonstop razmetavajo, če smeti zberemo v vreče, pa jih raztrgajo. Komunalni delavci imajo ob praznjenju košev nemalo dodatnega dela, saj praktično s smetarskim strojem s pometalno krtačo pometajo kar celo zelenico.
Občino Brežice vljudno naprošamo, da čimprej namesti ustrezno število ustrezno velikih in predvsem pokrite koše za smeti na območju večnamenskega otroškega igrišča v Trnju. Hvala v imenu stanovalcev naselja in obiskovalcev igrišča! Sicer pa - dobrodošli v Trnje!« (slike v prilogi)
Verjamem, da so ti problemi tudi drugod. Vem, da so bili veliki v Termah Čatež in da so to zadevo rešili s koši, ki imajo pokrivalo. Predlagam, da Komunala Brežice preveri situacijo in uredi to zadevo. Bistveno več nas stane pobiranje smeti kot da se zadeva uredi s koši, ki so ustrezno opremljeni.

Info

Datum:

12.06.2017


Izpraševalec:

Jurij Pezdirc


Stranka:

KORAK NAPREJ IN SONCE