Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19. seja Občinskega sveta občine Brežice

Aljoša Rovan (pisno – po el. pošti, dne 4.7.2017):
1. Vodovodni stolp: Na njem še vedno visi transparent iz leta 2014 (sto let stolpa). Predlagam, da se ga sname. Leseni deli konstrukcije v zgornjem delu so potrebni barvanja, omet med lesenimi deli konstrukcije odpada. Kdo je dolžan vzdrževati objekt - lastnik ali najemnik? V stolpu so večkrat dolgi in glasni koncerti, ki so moteči za stanovalce, konkretno na Vodnikovi ulici. Ali lahko občina kot lastnik omeji dolžino trajanja oz. določi uro, do katere se morajo končati?
2. Tablice z imeni ulic: Tablice v mestu Brežice so nameščene ne v smeri ulic, ampak pod vsemi mogočimi koti, nekatere kažejo v napačno ulico, nekatere so zvite in visijo postrani. Ponekod je tablic preveč, ponekod premalo. Primer Bizeljska cesta - med semaforjem in krožiščem je 5 tabel, naprej nobene. Predlagam, da se situacija sanira oz. izboljša.
3. Parkirišče pri Blagovnici: Parkirišče je zelo neurejeno, grmovja že dolgo ni bilo obrezano, po tleh je polno smeti. Predlagam, da se pozove lastnika, naj vzdržuje prostor urejen.
4. Čiščenje ulic: Ulice v centru mesta so dobro vzdrževane, v predmestjih pa ne - ob pločniku je veliko listja, prahu itd. Predlagam, da se pozove vzdrževalca, da to uredi.

Info

Datum:

12.06.2017


Izpraševalec:

Aljoša Rovan


Stranka:

LEVICA