Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Že je bilo povedano, da smo v Globokem zelo zadovoljni, da so se začele dogajati zgodbe, ki so dolga leta tičale v omarah, gre za urejanje pločnikov in nove ideje o mostovih. Tu zdaj nastajajo nove stvari, ki jih podajam v pobudah, in sicer, pločnik, ki se je končal z umestitvijo avtobusne postaje pri gostišču Urek, je tako narejen, da je zožil križišče in se je tako zaključil, da sam kaže, da je nujno potrebno nadaljevanje, vsaj v razmiku 400 – 500 m. V nasprotnem primeru bomo imeli tam točko večjih avtomobilskih nezgod. Naredili smo res lep odsek s pločniki in javno razsvetljavo, vmes je cca 400m teme in nato spet en majhen otok z javno razsvetljavo. Dajem pobudo, da se ta zadeva čimprej zaključi in da dobi izgled zaključene celote.

2. Že 4 leta za to govornico dajem pobudo o urejanju romske problematike v naselju Gazic. Prišli smo v fazo, kjer šola pere perilo za eno družino. Želim si, da z oddelkom nadaljujemo, da se zadeva čimprej prej uredi, ne samo zaradi takšnih skupin posameznikov v občini kot je romska skupina, temveč tudi za druge, da imajo možnost kot posamezniki ali družine oz. če se jim zgodi, da nimajo možnosti pranja perila doma, da v občini naredimo mesto, kjer bi tudi drugi prebivalci imeli to možnost. Šola je to prevzela najprej za krajše časovno obdobje, pri tem tudi nismo razmišljali o nobenem finančnem nadomestilu. V nedogled to ne bo šlo. Ne razmišljam samo glede te ožje skupine, ampak razmišljam, da je to potrebno za populacijo oz. ljudi, ki niso samo iz te vrste populacije.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:
1. V proračunu imamo za letošnje leto v Globokem še nadaljevanje pločnika proti Malem Vrhu. Vsa nadaljevanja in širitve pločnikov bodo sestavni del proračuna za leto 2019 in novega občinskega sveta. Upam in verjamem, da bodo šle stvari naprej. A v letošnjem letu je najprej potrebno dokončati to, kar je podpisano v pogodbi in da se uredi zadeva še v smeri Malega Vrha. Projekt še ni zaključen v celoti in ob zaključku bodo postavili tudi prometne znake. Cesta je državna in direkcija bo poskrbela, da bodo znaki postavljeni. Zaenkrat še ni dokončana niti prva polovica projekta pločnika, ki gre od šole do križišča pri Ureku. Tu je še vedno gradbišče in posledično ne more biti vse že urejeno.

2. Na občini smo imeli glede druge pobude že kar nekaj pogovorov, saj pralnica manjka. Že dolgo časa si prizadevamo, da dobimo stari dom upokojencev, v katerem bi bilo mogoče takšno vsebino, kot so bivalne enote in podobno ustvariti. Razočarani smo, da v 4-ih letih ni prišlo do tega prenosa. Upam, da nam bo v teh 4-ih mesecih to uspelo z Ministrstvom za gospodarstvo, kajti tu, vsaj po prvih odzivih, je ministrstvo bistveno bolj odzivno kot je bilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Info

Datum:

19.02.2018


Izpraševalec:

dr. Stanka Preskar


Stranka:

GIBANJE SVOBODA