Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Ko se neka zadeva uredi, potem toliko bolj pade v oči tisto, kar ni urejeno. V mislih imam Dobovsko cesto, južno vpadnico v center mesta, ki je zdaj primerno in lepo urejena. Na brežinah med Orehovo alejo in Dobovsko cesto pa je takšna kot je bila nekoč. Pobuda občanov tega dela je, da se ta brežina uredi, primerno zasadi in urejuje in da se na vrhu postavijo klopce. Lahko tudi z nekim primernem načrtu, da se to v nekaj letih uredi in polepša vpadnico v mesto.

2. Vsi smo ponosni, če se v občini Brežice kaj naredi in v investicije za družbene dejavnosti se vlagajo kar velika sredstva. Zelo presenečen sem bil, ker ob tem, da je nekaj novega, se pričakuje, da bo funkcioniralo zelo dobro vsaj 6, 7 let. Kaj je zdaj z otroškim vrtcem? Na novo zgrajen v Brežicah. Baje ni največjega zadovoljstva niti staršev niti delavcev. Poleg tega že ni dosti prostora in se iščejo že dodatni prostori. Ne trdim, da je tako, ampak samo sprašujem, ker sem bil sam presenečen, če se že investira v takšen objekt, da vsaj dobro funkcionira.

3. Po dveh letih in pol že tretjič podajam pobudo. Na nekatere pobude smo pač gluhi. Gre za ureditev mestnega prometa v Brežicah. Kar naprej poslušam od starejših občanov, kako je to v Krškem dobro urejeno, kako se lahko vozijo po celem mesto za sorazmerno malo denarja. Še vedno nimamo relacije, da bi lahko prišli do Mercatorja in tam izstopili. Ali je to res takšen problem? Ponovno podajam pobudo, da se to vendarle uredi.

Info

Datum:

19.02.2018


Izpraševalec:

Anton Zorko


Stranka: