Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Pobuda se nanaša na problematiko parkirnih prostorov pred bolnico Brežice. S pridobitvijo urgentnega centra se je povečala tudi frekvenca pacientov, tako da velikokrat ne najdeš prostega parkirnega prostora tudi pred trgovino Spar. Nič bolje oziroma še slabše pa je za bolnišnico, kamor hodijo pacienti v specialistične ambulante in na fizioterapijo. Parkira se po travi in ustvarjajo se globoke luže. Predlagam, da občina in vodstvo bolnišnice najdeta skupno rešitev in sredstva, da se na območju, kjer je travnik naredi tampon uporaben za parkiranje vozil. Večina občanov, ki se tam giblje ni zdrava, gre tudi za ljudi posebnimi potrebami in potrebno bi jim bilo zagotoviti dostopen parkirni prostor, še posebej zato, ker bolnišnica s tem zemljiščem razpolaga.

2. Vsako leto ponavljam isto težavo glede rastočih dreves ob regionalni cesti Brežice – Bizeljsko in Krško - Rakovec. Skozi gozd Dobrava so nad obema cestiščema preraščena drevesa z obeh strani ceste. Veje so nevarne in vprašanje časa je, kdaj bo katera veja popustila, bodisi pod težo snega ali vetra. Lastnike gozdov naj se pozove, da naj svet nad cestiščem sprostijo - to pomeni, da drevesa odstranijo. Ne vem kdo je odgovoren v primeru poškodbe avtomobila ali osebe, ali je to lastnik ceste ali lastnik drevesa.

3. Na pločniku Župelevec, ki je končan v I. fazi gradnje, še vedno ni nameščena utripajoča luč - bič nad prehodom za pešce. Otroci tam prečkajo cesto, zjutraj ko je še tema in so v nenehni nevarnosti, ker znak, ki označuje prehod za pešce ni dovolj viden. Za ta del cestišča oz. prehod, sem že posredovala filmček, ki prikazuje nekvalitetno delo izvajalca, kajti ravno na prehodu za pešce je vdolbina ob pločniku, v katero se ob dežju nabere velika količina vode. Že najmanjša ploha je dovolj da pešec doživi hladen tuš.

Info

Datum:

19.02.2018


Izpraševalec:

Mira Šuler


Stranka:

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA