Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24. seja Občinskega sveta občine Brežice

1. Obnova ceste mimo Tovarne pohištva Brežice. Zanima me v kateri fazi je ta zadeva.

2. Občani se name obračajo tudi s vprašanji glede obnove Maistrove ulice. Ali je mogoče ta ulica v planu za obnovo. Ulica je v slabem stanju. Veliko staršev vozi svoje otroke tam v vrtec in je slabo osvetljeno in v zimskem času je zelo nevarno.

Odgovor na pobudo/vprašanje

Župan – odgovor:
1. Glede Trdinove ulice je nekaj obnove planirano v letošnjem in nekaj v drugem letu. Obnova naj bi se začela v septembru. Urediti je potrebno še nekaj lastniških stvari glede pločnika.

2. Maistrove ulice v letošnjem letu ni v proračunu, razen manjših vzdrževalnih del. Je pa odvisno od tega kaj bo naslednje leto v proračunu. Poskušati moramo delati po celi občini, vemo pa da je investicijskih sredstev vse manj. V preteklem letu je šlo 50% od 8 milijonov investicijskih sredstev za šolo Cerklje ob Krki. V letošnjem letu so prioriteta določene ceste in železni most. Investicije so odvisne od proračunov. Maistrova ulica bo enkrat tudi morala priti na vrsto. Gledati moramo na enakomeren razvoj občine in število prebivalcev, saj v proračun prihajajo sredstva iz vseh krajev.

Info

Datum:

14.05.2018


Izpraševalec:

Samo Stanič


Stranka: