Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.04.2024 / Sporočila za javnost

Javna razgrnitev Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Trnje – Kregarjeva ulica

Deli na FBNatisni

Občina Brežice objavlja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (SD OPPN) za Trnje – Kregarjeva ulica, ki bo potekala od 26.4.2024 do vključno 27.5.2024.

Predmet SD OPPN je sprememba in dopolnitev prostorsko izvedbenih pogojev določenih z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom za Trnje - Kregarjeva ulica (Uradni list RS, št. 1/15). Spremembe in dopolnitve se nanašajo na ugotovljeno odstopanje glede poteka infrastrukturnega voda elektroenergetskega omrežja, ki onemogoča izvedbo z OPPN načrtovanih prostorskih ureditev, in oblikovanje fleksibilnejših pogojev za gradnjo ob upoštevanju omejitev v prostoru, pri čemer se osnovni koncept veljavnega OPPN ne spreminja. 

Območje SD OPPN obsega del območja osnovnega OPPN in zajema nepozidana zemljišča v osrednjem delu stanovanjskega območja Trnje, južno od Kregarjeve ulice.

 

Javna razgrnitev prostorskega akta bo potekala od 26.4.2024 do vključno 27.5.2024 v času uradnih ur na Oddelku za prostor Občine Brežice. Javna obravnava bo v sredo, 15.5.2024 ob 16. uri v sejni sobi na Občini Brežice.

Gradivo dopolnjenega osnutka SD OPPN bo objavljeno tudi na spletni strani Prostorskega portala na povezavi: Prostorski akti - Prostorski portal - Domov (brezice.si), pod zavihkom Dopolnjen osnutek.

Pripombe in predloge na prostorski akt lahko zainteresirani v času javne razgrnitve podajo pisno v knjigi pripomb v prostorih Občine Brežice (Oddelek za prostor), posredujejo po pošti na Občino Brežice, Oddelek za prostor, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice ali na elektronski naslov .

Občina bo preučila pripombe in predloge javnosti ter do njih zavzela stališča, ki bodo objavljena na spletni strani Prostorskega portala ter na oglasni deski Oddelka za prostor Občine Brežice.