Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.11.2017 / Zanimivo

Projekt Sopotniki

Deli na FBNatisni

Projekt Sopotniki...

Logotip

Sopotniki – brezplačni prevozi za starejše

V Zavodu Sopotniki nudimo starejšim brezplačne prevoze. Nastali smo z namenom pomagati starejšim pri vključevanju v aktivno družbeno življenje.

Sopotniki želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Z brezplačnimi prevozi jim omogočamo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, srečanj društev, obiskujejo prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino ipd. Tako lahko ne le samostojno in brez skrbi opravijo nujna opravila, temveč tudi spletajo nova poznanstva in prijateljstva ter ohranjajo družabne stike s širšo okolico, ki jim je sicer brez avta predaleč in s tem nedosegljiva.

V letu 2018 bomo v sodelovanju z Občino Brežice in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ponudili storitev brezplačnih prevozov starejšim občankam in občanom Brežic.

Prostovoljsko delo pri Sopotnikih

Vozniki Sopotnikov smo prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in življenjske obveznosti lahko uskladimo s prostovoljskim delom. Z izmeničnimi dežurstvi, z namenskim vozilom, zagotavljamo prevoze, dokler zadnji starostnik ne pride varno na cilj.

Bi postal Sopotnik tudi ti

V prostovoljske vrste vabimo vse, ki si želite pomagati, ki radi vozite in spoznavate nove ljudi ter kraje! Vaša naloga bo po dnevnem razporedu opraviti vnaprej rezervirane prevoze.

Pokličite nas na številko 041 744 947 ali preprosto vnesite svoje podatke v spletni obrazec http://www.sopotniki.org/prijava.php in kontaktirali vas bomo.

V živo nas lahko spoznate v sredo, 6. 12. 2017, ob 11. uri, v Mestni hiši Brežice, kjer se vam bomo predstavili in vam še približali prostovoljsko delo.

Pridite, da skupaj ustvarimo ta svet boljši in lepši, v katerem smo drug drugemu:

 

Človek človeku Sopotnik.

 

Več o nas, vabljeni, da si preberete na:

http://www.sopotniki.org/

https://www.facebook.com/Sopotniki/