Gumb išči|

Zapri iskalnik

Pametno mesto

Seznam lokacij in zemljevid knjigobežnic v Občini Brežice.

V Evropski uniji tehnološke spremembe predstavljajo velik izziv za podeželje. Da bi to lahko ustrezno odgovorilo nanje, je potrebno oblikovati nekatere nove koncepte, med katerimi velja izpostaviti koncept t. i. »Pametne vasi za jutri«.

Zemljevid lokacij defibrilatorjev (AED), ter opis temeljnih postopkov oživljanja.

Električne polnilnice Brežice - polnilne postaje, nudijo vsem lastnikom električnih vozil, ki obiščejo občino Brežice, da lahko na kar 15 lokacijah napolnijo svoje električne jeklene konjičke.

Plovnost na območju akumulacijskega bazena HE Brežice.

Prikazovalniki hitrosti po posameznih naseljih.

Sodoben informacijski portal omogoča enostaven, časovno prilagojen način spremljanja porabe, stanja plačil in odprtih postavk, predvsem pa najpreprostejši način javljanja stanja merilne naprave.

BRŽKOLO – javni avtomatiziran sistem izposoje koles v Brežicah.

Stanje izposojevalnic:
https://prijava.micikel.bike/zemljevid/?s=3

Pregled investicij Občine Brežice na interaktivnem zemljevidu v času od leta 2002 do 2022 (po mandatnih obdobjih) je še korak naprej k preglednemu delovanju občine in pripomoček za vse, ki jih zanimajo investicije namenjene razvoju občine.

Prostorski informacijski sistem občin.

Ministrstvo za javno upravo je vzpostavilo nacionalni portal odprtih podatkov Slovenije OPSI, ki je zgrajen na odprtokodni programski opremi, tako kot angleški portal odprtih podatkov - DATA GOV UK, katerega kodo smo uporabili pri nas, ter EU portal odprtih podatkov. OPSI predstavlja enotno nacionalno spletno točko za objavo odprtih podatkov za celotni javni sektor. Pred vzpostavitvijo OPSI so se določene odprte zbirke objavljale na portalu NIO (Nacionalni interoperabilnostni okvir). Zaradi specifične strukture objav in predvsem usmerjenosti na uporabnike je bilo potrebno po vzoru večine držav vzpostaviti namenski portal odprtih podatkov, kjer so na voljo metapodatkovni opisi vseh zbirk javnega sektorja ter zbirke odprtih podatkov.