Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

28.03.2023

Sporočila za javnost

Nadaljevanje 2. seje Občinskega sveta

V ponedeljek, 27. 3. 2023 je potekalo nadaljevanje 2. seje Občinskega sveta Občine Brežice z dne 13. 3. 2023.

27.03.2023

Sporočila za javnost

Vabilo k sodelovanju na zaključni delavnici o prostorskem razvoju mesta Brežice

Občina Brežice pripravlja spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta (v nadaljevanju: SDOPN6), katerega obvezna strokovna podlaga je urbanistična zasnova za mesto Brežice. Urbanistična zasnova je namenjena analizi obstoječega stanja, prepoznavi omejitev, potreb in kakovosti ter usmerjanju in podrobnejši določitvi urbanistično-arhitekturnega razvoja mesta.

25.03.2023

Župan

25. marec - materinski dan

Spoštovane matere, želimo vam vse lepo in dobro ob vašem prazniku!

23.03.2023

Sporočila za javnost

Skupni organ Posavskega muzeja Brežice podal soglasje kandidatki za direktorico

Brežice, 23. marca - Skupni organ Občine Brežice, Občine Kostanjevica na Krki, Mestne občine Krško in Občine Sevnica za izvrševanje ustanoviteljskih pravic v javnem zavodu Posavski muzej Brežice, ki ga sestavljajo župani teh občin, je na 9. seji obravnaval več točk, med temi tudi presežek prihodkov nad odhodki muzeja Brežice za leto 2022, program dela in finančni načrt muzeja za 2023 ter soglasje k imenovanju direktorice Posavskega muzeja Brežice kandidatki Alenki Černelič Krošelj, dosedanji direktorici muzeja.

21.03.2023

Sporočila za javnost

Za večjo regijsko povezanost lokalne samouprave in podjetij župan Ivan Molan podpisal pismo o nameri in sodelovanju s SBC

20. 3. 2023 – SBC – Klub slovenskih podjetnikov, na čelu s predsednikom Jocom Pečečnikom, je gostoval v Krškem, kjer so se podjetniki srečali z župani in drugimi odločevalci iz posavskih občin. Na dogodku je kot govorec sodeloval tudi župan Občine Brežice Ivan Molan.

21.03.2023

Sporočila za javnost

Obvestilo Zdravstvenega doma Brežice glede razporeda dela zdravnikov in zobozdravnikov

Zdravstveni dom Brežice sporoča: "Spoštovane pacientke in pacienti, uporabnice in uporabniki Zdravstvenega doma Brežice, V izogib nevšečnostim vam sporočamo, da so na spletni strani Zdravstvenega doma Brežice objavljeni osveženi razporedi dela zdravnikov in zobozdravnikov."

20.03.2023

Sporočila za javnost

Na 68. skupščini Gasilske zveze Brežice izvolili novega predsednika

V petek, 17. marca, je v gostilni Cetin na Mostecu potekala 68. redna letna skupščina Gasilske zveze (GZ) Brežice, na kateri se je 64 delegatov iz 32 prostovoljnih gasilskih društev v občini seznanilo z različnimi poročili o delovanju zveze v preteklem letu in izvolilo funkcionarje za mandatno obdobje 2023-2028. Brežiško gasilsko zvezo bo v novem mandatu vodil novi predsednik Benjamin Kodrič iz matičnega društva PGD Skopice. Kot je dejal, si želi nadaljevati dobro sodelovanje tako znotraj gasilske zveze kot z lokalno skupnostjo, ter da bo v tem mandatu gasilska zveza namenila večjo pozornost tako mladim kot veteranom.

Naloži več novic