Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

24.05.2024

Sporočila za javnost

Župan pozdravil zbrane na slavnostnem odprtju evropskega dogodka EYE Brežice

V občini Brežice poteka evropski mladinski dogodek EYE Brežice, kjer sodeluje več kot 200 mladih iz Slovenije in sosednjih držav, pridružili pa so se jim tudi lokalni, nacionalni in evropski odločevalci, da slišijo, kako si mladi predstavljajo prihodnost Evrope. Na otvoritveni slovesnosti dogodka, ki poteka od 23. do 26. maja v Brežicah v organizaciji Mreže MaMa v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice), Občino Brežice in Mladinskim svetom Slovenije s finančno spodbudo ter ob podpori Evropskega parlamenta je sodeloval župan Občine Brežice Ivan Molan.

22.05.2024

Sporočila za javnost

Častno Valvasorjevo priznanje Občini Brežice

V torek, 21. 5. 2024, je v Narodni galeriji v Ljubljani potekala slovesnost s podelitvijo Valvasorjevih odličij. Častno Valvasorjevo priznanje je prejela tudi Občina Brežice za celostno prenovo Vodovodnega stolpa Brežice in vzpostavitev Centra za obiskovalce.

21.05.2024

Razpisi

Javni razpis za sofinanciranje inovativnih turističnih projektov turističnih društev v občini Brežice v letu 2024

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov turističnih društev in zvez, s katerimi prijavitelji prepoznavajo, razvijajo in promovirajo turistični potencial posameznega kraja.

20.05.2024

Sporočila za javnost

Brežiški gasilci preverili operativno usposobljenost

V soboto, 18. maja, je skoraj 400 gasilcev iz vseh 31 operativnih gasilskih enot prikazalo stanje operativne usposobljenosti skozi različne scenarije požara v objektu na Vadbišču sil zaščite in reševanja (ZiR) Občine Brežice v Slovenski vasi. Ugotovitve preverjanja usposobljenosti bo Poveljstvo Gasilske zveze Brežice uporabilo za usmerjanje dela na področju usposabljanj ter ocenjevanje prostovoljnih gasilskih društev na področju operative. Preverjanje usposobljenosti, ki sta jo nadzirala in ocenjevala inštruktorja iz gasilske šole Ig, si je ogledal tudi župan Občine Brežice Ivan Molan.

20.05.2024

Sporočila za javnost

Mednarodni otroški pevski festival Brežice vabi pevke in pevce

Mednarodni otroški pevski festival Brežice vabi vse pevke in pevce od 6 do vključno 17 let, da se prijavijo na 8. Mednarodni otroški pevski festival Brežice.

17.05.2024

Sporočila za javnost

Izjava župana Ivana Molana o odločitvi Upravnega sodišča Republike Slovenije, da zavrže tožbo Občine Brežice glede sklepa Vlade Republike Slovenije o vzpostavitvi azilnega doma na Obrežju

Izjava župana: »Sodišče je zavrglo našo tožbo z obrazložitvijo, da gre tu samo za namero vlade v primeru višje sile oz. bistvenega povečanja števila migrantov v Slovenijo. Seveda to razumemo, da je tudi jasen signal vladi, da v tem trenutku tudi ona ne sme in nima potrebe, da bi izvajala kakršnekoli aktivnosti v zvezi z azilnim domom (na Obrežju), kajti na tem območju se že izvaja registracijski center, ki zagotavlja nujno oskrbo in pa seveda varnostno preverjanje vseh nezakonitih migrantov, ki pridejo v Slovenijo. Zato je naše stališče nespremenjeno, da nasprotujemo azilnemu domu in jaz upam, da bo vlada to tudi spoštovala.«

16.05.2024

Sporočila za javnost

Na čelu sveta regije Posavje brežiški župan Ivan Molan

Župan Ivan Molan je bil na 113. seji Sveta regije Posavje, ki ga sestavljajo župani vseh šestih posavskih občin, imenovan za novega predsednika sveta.

Naloži več novic