Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

06.07.2022

Sporočila za javnost

Prvo Toporišičevo priznanje podeljeno dr. Lidiji Arizankovska za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke

Na Univerzi v Ljubljani Filozofski fakulteti so uspešno izpeljali prvi razpis za Toporišičeva priznanja in Senat Filozofske fakultete je 20. aprila tudi potrdil predlog strokovne komisije, da prvo Toporišičevo priznanje prejme red. prof. dr. Lidija Arizankovska za izjemne raziskovalne in pedagoške dosežke na vseh stopnjah izobraževanja ter izkazano večdesetletno sodelovanje in krepitev sodelovanja med ustanovami oziroma posamezniki. Svečana podelitev red. prof. dr. Lidiji Arizankovski je bila 4. julija 2022 na večerni otvoritvi 58. seminarja slovenskega jezika, literature in kulture, ki je potekala v Cukrarni v Ljubljani.

06.07.2022

Sporočila za javnost

Priprava OPPN za obrtno dejavnost v EUP BRŽ-186 v Brezini

Občina Brežice je pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za obrtno dejavnost v EUP BRŽ-186 v Brezini (OPPN). V začetni fazi priprave OPPN zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi OPPN.

04.07.2022

Sporočila za javnost

Dan vodnih športov privabil na Brežiško jezero veslače in kajakaše iz celotne Slovenije

Zavod za šport Brežice je v sodelovanju z Občino Brežice na pobudo Veslaške in Kajakaške zveze Slovenije organiziral Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru oziroma morju, kot ga poimenujejo občani in občanke, saj gre za drugo največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Dan vodnih športov je bil prvi večji dogodek na tem območju, kjer bo v prihodnjih letih zrasel dostopni vodni center, rekreativno središče za vse generacije, ki bo med drugim omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v kajak-kanuju in veslanju.

04.07.2022

Zanimivo

Obvestilo za uporabnike storitev – CEPLJENJE PROTI COVID-19 - sreda, 20.7.2022

Zdravstveni dom Brežice obvešča uporabnike, da bo organizirano cepljenje nenaročenih proti COVID-19 v mesecu JULIJU, v sredo 20.7.2022, cepljenje bo potekalo v cepilnem centru Zdravstvenega doma Brežice od 13. do 14. ure.

04.07.2022

Zanimivo

Obvestilo ZD Brežice o potrditvenih in samoplačniških testiranjih v času od 4. do 8.7.2022

Zdravstveni dom Brežice v tednu od 4.7.2022 do 8.7.2022 izvajal naslednja testiranja:

01.07.2022

Razpisi

Javni poziv za oddajo mladinskih projektov – AKCIJA MLADIH

Občina Brežice odpira Javni poziv zainteresirani javnosti za sodelovanje pri odločanju o finančni podpori mladinskim projektom – SVET MLADIH.

01.07.2022

Sporočila za javnost

Poletna grajska dogodivščina in počitniške aktivnosti za otroke ter mlade

Poletna grajska dogodivščina, ki jo v času počitnic izvaja Posavski muzej Brežice, je ena od 19 počitniških aktivnosti, ki jih izvajajo društva ter javni zavodi in ki jih sofinancira Občina Brežice v sklopu javnih razpisov. V času ustvarjalnih delavnic na grajskem dvorišču je otroke obiskal župan Občine Brežice Ivan Molan. Otroci so se predstavili s petjem himne in povabili župana, da se podpiše na zastavo, ki so jo sami izdelali. Občina Brežice vsako leto sofinancira tudi letovanje otrok v Nerezinah, v letu 2022 bo s pomočjo občine na morju preživljal počitnice 101 otrok.

Naloži več novic