Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

21.02.2020

Zanimivo

Prevzem oblasti v Brežicah izpeljala novi Fašjenkov župan Srečko in proračunska kraljica

Brežice – Kot je naznanil je tudi pred pustom v 2020 oblast v občini prevzel Fašjenk Dobova oz. novi Fašjenkov župan Srečko. Fašjenk vlada občini Brežice od petka, 21. februarja, do sobote, 29. februarja, ko bo uradnemu predstavniku Občine Brežice vrnjen občinski ključ.

20.02.2020

Sporočila za javnost

Občina Brežice ima proračuna za leti 2020 in 2021

Na 11. redni seji Občinskega sveta Občine Brežice so svetnice in svetniki z veliko večino potrdili sprejem odlokov o proračunih za leti 2020 in 2021. Skupna višina proračunov znaša skoraj 70 milijonov evrov, od tega občina dobrih 31 milijonov evrov namenja za investicije. Glavno vodilo pri pripravi proračunov je bilo zagotoviti sredstva za nemoteno življenja občanov in načrtovati enakomeren razvoj občine s pomočjo investicij po vseh krajih.

20.02.2020

Javna naročila

Preplastitev dela regionalne ceste R3-675/1481 ter izgradnja pločnika v naselju Obrežje

Občina Brežice objavlja javno naročilo po odprtem postopku za izbor izvajalca del na obnovi dela regionalne ceste R3-675 - naselje Obrežje

12.02.2020

Sporočila za javnost

Dan odprtih vrat na Občini Brežice

Občina Brežice se je 12. februarja pridružila vseslovenski akciji Dan odprtih vrat, ki je potekala po številnih občinah po Sloveniji na pobudo Skupnosti občin Slovenije. Direktorica občinske uprave mag. Gordana Radanovič je obiskovalce pozdravila in jih spomnila, da so vrata občine vsak dan odprta za njihova vprašanja in pobude, saj je občina tu zaradi občanov. Predstavljeni so bili programi, namenjeni višji kakovosti življenja starejših v občini, podžupanja Mila Levec pa je predstavila načrte občine za v prihodnje – občina bo nadaljevala z enakomernim razvojem vseh 20 krajevnih skupnosti in investicijami v vrtce, vodovode, kanalizacijo in cestno infrastrukturo.

12.02.2020

Zanimivo

Evropska sredstva za projekt Mladinskega centra Brežice pod nazivom MI! - mladinski inkubator

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice) je prejel rezultate javnega razpisa »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost«. Z javnim razpisom se zagotavlja trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo. Spodbuja se inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki bodo imele tudi širše učinke na področje mladinskega dela in mladinske politike.

10.02.2020

Volitve

Poročilo o izidu nadomestnih volitev za člane sveta KS Krška vas

Občinska volilna komisija objavlja poročilo o izidu nadomestnih volitev za člane sveta KS Krška vas.

10.02.2020

Sporočila za javnost

Si upaš staviti na svoje zdravje?

Si dopolnil 15 in nisi starejši od 29 let? Če je odgovor da, mogoče ravno TI lahko postaneš ambasador projekta "Stavi na zdravje". Občina Brežice vabi vse, ki si upate sprejeti 6-mesečni športni izziv za dosego svojega cilja.

Naloži več novic