Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.08.2023 / Sporočila za javnost

Evropski teden mobilnosti 2023 - Varčne poti

Deli na FBNatisni

Pasica_za_na_Facebook1

Plakat ETM 2023

V občini Brežice že 16. leto zapored sodelujemo v Evropskem tednu mobilnosti, največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. 

Tudi letos bomo z različnimi dnevnimi dogodki, tedenskimi dejavnostmi in trajnimi ukrepi še dodatno pozornost namenili ozaveščanju o prednostih hoje, kolesarjenja, uporabe javnega prevoza in drugih trajnostno naravnanih načinov premikanja.

Letošnji slogan Varčne poti nas nagovarja, da izberimo varčnejše poti in se pogovarjajmo o tem, kakšna bi bila naša družba, če bi večino poti opravili z javnim prevozom ali se odločili za eno od oblik aktivne mobilnosti.

Slovenska gospodinjstva namreč za pokrivanje stroškov prevoza porabijo vse več denarja. Čeprav je ugotovitev skrb vzbujajoča, pa še zdaleč ne vključuje vseh stroškov motoriziranega prometa – na primer od stroška gradnje prostorsko potratne infrastrukture do stroškov nesreč, onesnaževanja in podnebnih sprememb.

Zaradi vseh teh razlogov Evropski teden mobilnosti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. To so vsi tisti načini, ki sicer na prvi pogled ponujajo manj prestiža in udobja, a obenem zagotavljajo svetlejšo prihodnost.

Več o projektu Evropski teden mobilnosti: www.tedenmobilnosti.si

 

Organizacija prireditev na prostem ob zapori ulic:

Brežice tečejo – 24.6.2023

Mestna promenada – 15.-29.7.2023

 

Letak ETM 2023-1 (002)

Prijavnica na dogodek »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic 2023