Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.06.2023 / Sporočila za javnost

Brežice tečejo

Deli na FBNatisni

brežice tečejo

bt

bt2

Brežice se je v soboto po nekaj letih premora vrnil tek. V sklopu prireditve Pozdrav poletju '23 je potekal tudi tek Brežice tečejo '23, pod organizacijo katerega se je prvič podpisal Zavod za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) Brežice, na pomoč pa jim je priskočil tudi Miran Abram. Po delu glavne brežiške ulice - od gradu proti občinski stavbi - je najprej teklo prek 200 otrok, nato pa se je na rekreativna teka 2 in 6 km, katerih start in cilj sta bila pred Občino Brežice, tekači pa so pretežno tekli po Vrbini, podalo skupno 155 tekačic in tekačev.

Zmagovalka pri tekačicah na najdaljši razdalji je postala Vesna Šuštaršič.

Na 6 km je prvi pritekel v cilj Luka Jakuš Mejarec (Slovenska vojska) s časom 19:32, drugi je bil Andrej Debelak (Podčetrtek) z 20:09, tretji pa Rok Godler (Dobova) z 21:01. Do 10. mesta so se zvrstili še: Peter Pavlovič (ŠRD Veliko Mraševo), Jernej Bizjak (BizioTeam), Boštjan Robek (JK Tri Team), Borut Zupančič (Marathon Novo mesto), David Moškon, Stanko Brozovič (Nomago) in Lenart Voglar. Pri ženskah je bila na isti razdalji najhitrejša Vesna Šuštaršič (Šentjernej) s 23:11, na drugo mesto se je uvrstila Nika Žnideršič (Zdole) s 23:39 in na tretje Damjana Žmavc (KinVital) s 25:55. Med 4. in 10. mestom so se zvrstile še: Sandra Robek, Suzi Kerner (obe Fresh Bite), Marta Plahuta (ŠD G-FIT), Martina Ruperčič (Marathon Novo mesto), Hana Kerin (Šentjernej), Špela Ravnikar (GIBAM.SE) in Mojca Potokar (ŠD G-FIT). 

Najhitrejši trije tekači in tekačice na 6 km z županom Ivanom Molanom


Na 2 km so bili med tekači najhitrejši trije Gregor Kodrič (Podsreda), Tim Bašelj (AK Šentjernej) in Lovro Žerjav - vsi so tekli pod 10 minutami -, pri tekačicah pa so bile prve tri v cilju Sara Bašelj (AK Šentjernej) z 10:27, Ariela Kolar z 10:54 in Tia Hvala (obe AŠ HOP2) z 11:06. 

Najmlajši so tekli do zadnjih atomov moči.


Po zaključku teka je na velikem odru sledila podelitev najhitrejšim v absolutni konkurenci (na 2 in 6 km) ter po starostnih kategorijah (na 6 km), podeljevalec je bil brežiški župan Ivan Molan, ki je vsem udeležencem teka čestital za vztrajnost ter da so se prišli v Brežice rekreirat, nekaj naredit za svoje zdravje in se družit, kar je tudi glavni namen teka Brežice tečejo, za katerega si organizatorji želijo, da bi v naslednjih letih postal tradicionalen.

Udeleženci otroškega teka z zvezdama Exatlona Markom Špilerjem in Igorjem Mikićem


Najmlajše tekače sta prišla pozdravit tudi domačin, zmagovalec lanske druge sezone Exatlona Marko Špiler in udeleženec prve sezone tega vzdržljivostnega šova Igor Mikić - Mišica. Udeležence teka je z zabavnim komentiranjem spodbujal Uroš Bitenc, družbo pa mu je ves čas delal tudi brežiški škrat Gvido.

Vir: https://www.posavskiobzornik.si/ostali-sporti/v-brezicah-po-nekaj-letih-spet-zbrani-tekaci-100675