Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Dobrodošli v mestu športa za vse generacije, v Evropskem mestu športa 2022!

26.07.2022 / Evropsko mesto športa 2022

V likovnem izzivu na temo športa sodelovalo več kot 180 otrok iz naše občine

Deli na FBNatisni

Šport v naši občini najpogosteje povezujemo s turizmom in kulturo. Tokrat smo združili moči in ob začetku Mestne promenade Brežice uradno otvorili fotografsko-likovno razstavo z naslovom ''Evropsko mesto športa 2022'', ki jo je Občina Brežice organizirala v sodelovanju z Društvom likovnikov Brežice in Fotoklubom Brežice ter otroci vrtcev in osnovnih šol naše občine.

Občina Brežice je prva slovenska občina, ki je v kategoriji ''town'' prejela naziv Evropsko mesto športa. Veseli nas, da je v naši občini pomen športa in gibanja na zelo visoki ravni ne glede na starost in ne glede na to ali gre za rekreativni ali profesionalni šport.

 

Za  vse mlade športne navdušence, stare med 5 in 15 let  smo v mesecu juniju razpisali likovni natečaj oziroma športno – likovni izziv, v katerem je sodelovalo več kot 180 otrok.  Vsa prejeta dela otrok je pod budnim očesom pregledala tričlanska strokovna komisija v sestavi: slikarke in umetnice Vesne Davidovič, umetnice ter učiteljica likovne umetnosti Urške Jekler in predstavnice Občine Brežice, ki med drugim pokriva področje mladih, Vesne Kržan. Na razstavi v avli poslovnega centra Gasa je razstavljenih najboljših 25 prejetih risb iz različnih starostnih kategorij ( vrtec, prva triada, druga triada in tretja triada OŠ).

 

Odločili smo se tudi za dodatno razstavo, na kateri bo možnost ogleda vseh umetnin, ki se niso uvrstile na razstavo v avli UE Brežice. Te si bo možno ogledati v prostorih Mladinskega centra Brežice skozi cel mesec avgust.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je razstavo uradno odprl in ob tem poudaril, da so si Brežice prislužile naziv Evropsko mesto športa predvsem zaradi športne infrastrukture, naravnih danosti ter v prvi vrsti zaradi zelo aktivnih športnikov in športnih delavcev, šport pa si želijo najpogosteje povezati s turizmom in kulturo, zato so se tudi odločili, da razpišejo natečaj na to temo. Ob tej priložnosti je podelil priznanja za sodelovanje vsem tistim, katerih dela so bila izbrana s strani strokovne komisije. Najboljši trije pa so poleg priznanja prejeli še nagrado Yogurtlandije Brežice in Term Paradiso.

Na odprtju razstave je zaigrala učenka Glasbene šole Brežice, citrarka Lucija Pšeničnik pod mentorstvom prof. Anite Veršec. Ob zaključku otvoriteve je za vse sledila še sladoledna osvežitev, ki jo je pripravila slaščičarna Đabir Brežice, in ogled razstavljenih del. Dogoek je povezovala Anja Urek.

Razstava šport UE-10.jpgRazstava šport UE-11.jpgRazstava šport UE-12.jpgRazstava šport UE-13.jpgRazstava šport UE-14.jpgRazstava šport UE-15.jpgRazstava šport UE-16.jpgRazstava šport UE-17.jpgRazstava šport UE-18.jpgRazstava šport UE-2.jpgRazstava šport UE-4.jpgRazstava šport UE-6.jpgRazstava šport UE-7.jpgRazstava šport UE-9.jpgRazstava šport UE-8.jpg

<maj junij 2024 jul>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Aktualno

19.12.2022

Pravila nagradne igre - Praznični decemeber ETS

V sklopu nagradne igre ''Praznični december - ETS'', objavljamo pravila nagradne igre, ki poteka na uradni Facebook strani občine Brežice. Splošni pogoji in pravila nagradne igre – Praznični december - ETS

26.07.2022

V likovnem izzivu na temo športa sodelovalo več kot 180 otrok iz naše občine

Šport v naši občini najpogosteje povezujemo s turizmom in kulturo. Tokrat smo združili moči in ob začetku Mestne promenade Brežice uradno otvorili fotografsko-likovno razstavo z naslovom ''Evropsko mesto športa 2022'', ki jo je Občina Brežice organizirala v sodelovanju z Društvom likovnikov Brežice in Fotoklubom Brežice ter otroci vrtcev in osnovnih šol naše občine.

04.07.2022

Dan vodnih športov privabil na Brežiško jezero veslače in kajakaše iz celotne Slovenije

Zavod za šport Brežice je v sodelovanju z Občino Brežice na pobudo Veslaške in Kajakaške zveze Slovenije organiziral Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru oziroma morju, kot ga poimenujejo občani in občanke, saj gre za drugo največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Dan vodnih športov je bil prvi večji dogodek na tem območju, kjer bo v prihodnjih letih zrasel dostopni vodni center, rekreativno središče za vse generacije, ki bo med drugim omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v kajak-kanuju in veslanju.

27.06.2022

Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru

Zavod za šport Brežice v sodelovanju z Občino Brežice vabi na DAN VODNIH ŠPORTOV na ''Brežiškem jezeru''.

13.06.2022

Likovni izziv na temo športa v Občini Brežice

17.05.2022

V Brežicah navdušeno sprejeli dvakratno olimpijsko prvakinjo Lejo Glojnarič

''Zlata Leja'' so v Brežicah z glasnim navijanjem in s kretnjami slovenskega znakovnega jezika sprejeli vrhunsko 19-letno atletinjo Lejo Glojnarič, ki se je iz 24. poletnih olimpijskih iger gluhih vrnila z dvema zlatima medaljama.

03.05.2022

V Brežicah sprejem za kolesarje projekta Dobrodelno okoli Slovenije 2022

Brežice so dokazale, da so Evropsko mesto športa 2022 v vsakem vremenu, saj je 1. maja potekal krajši sprejem za udeležence dobrodelnega kolesarskega podviga DOS 2022 kljub močnemu dežju. Župan Občine Brežice Ivan Molan je pozdravil sodelujoče in še posebej pobudnika obrodelnega projekta Damija Zupija. V petih dnevih, v času od 27. april – 1. maj 2022, so kolesarji prevozi traso okoli celotne Slovenije v razdalji nekaj več kot 1.225 km. Letos je bil cilj dirke zbrati sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, kolesa so po posameznih postojankah tudi simbolno predali v namen.

21.03.2022

Delegacija občine Brežice sodelovala na gala prireditvi nagrajenih mest športa v letu 2022 v Torinu

Občina Brežice je na povabilo Aces Europe 21. 3. 2022 sodelovala na Annual Awards Ceremony z vsemi nagrajenimi mesti in regijam v letu 2022, ki so prejeli naziv Evropskega mesta/regije/območja športa 2022.

15.02.2022

PEKING DOMA v Brežicah in uraden začetek dogajanja Evropskega mesta športa 2022

S terenskim studiem in navijaško-rekreativnim središčem v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije v Brežicah 16 in 17. februarja gostuje Val 202, ki v času zimskih olimpijskih iger v Pekingu, olimpijski duh prenaša po celotni Sloveniji.

27.09.2021

Občina Brežice prejela naziv Evropsko mesto športa 2022

Občina Brežice je prva slovenska občina, ki je osvojila naslov Evropsko mesto športa (European Town of Sport) v kategoriji mest in občin z manj kot 25.000 prebivalci.

12.09.2021

Občina Brežice kandidira za naziv Evropsko mesto športa 2022 - DOBRODOŠLI V MESTU ŠPORTA ZA VSE GENERACIJE!

Občina Brežice se je po besedah župana Ivana Molana odločila za kandidaturo na podlagi številnih argumentov – od dosežkov športnikov do rednih vlaganj v športno infrastrukturo in programe športa.