Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.01.2015 / Sporočila za javnost

Utrinki leta 2014 v občini Brežice

Deli na FBNatisni

Ob letu se radi ozremo na prehojeno pot in se spomnimo lepih utrinkov, ki so zaznamovali preteklo leto. V občini Brežice se je v l. 2014 odvilo veliko različnih dogodkov, ponosni smo bili na dosežke naših občanov in društev, veselili smo se novih pridobitev. Verjamemo, da nam bodo pretekli uspehi dobra popotnica za novo leto. Skupaj bomo tudi v 2015 ustvarjali pisan mozaik, ki sestavlja življenje v občini Brežice.

 

 

Ob__ina_v_2014.jpg



Januar. Občino Brežice so obiskali otroci iz Vrtca Mavrica, ki so želeli vedeti, kako napreduje gradnja novega vrtca, OŠ Brežice pa je prejela plaketo Občine Brežice za predano vzgojno-izobraževalno delo ter izjemne dosežke na področju športa in kulture v okviru obšolskih dejavnosti (naziv Naj kulturna šola 2013).

Vrtec_na_obisku_JANUAR.JPG

Februarja je nagrado Občine Brežice za posebne dosežke na znanstveno raziskovalnem področju prejelo startup podjetje ENOLYSE, energetsko saniran Zdravstveni dom Brežice pa je bil svečano predan namenu.

Predaja_nagrade_startup_podjetju_ENOLYSE_FEBRUAR.JPG

Marca se je s postavitvijo temeljnega kamna pričela gradnja hidroelektrarne Brežice, občino je obiskala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in se srečala z občani.

Za__etek_gradnje_HE_Bre__ice_MAREC.jpg

Aprila je Občina Brežice z javnim razpisom omogočila najem tržnih stanovanj pod ugodnimi pogoji za mlade, tako je sedmim mladim družinam in posameznikom omogočila nov dom, 200 osnovnošolcev OŠ Brežice pa je pričakalo udeležence Svetovnega teka miruOktobrski nagrajenec Dragutin Križanić je prejel nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo.

 Tek_miru_APRIL.JPG

 

Maja so rastline na skupnih urbanih oz. eko vrtovih že lepo uspevale, otroci iz vrtca so posadili medovite rastline, pevski zbor Žarek iz DU Brežice je pripravil glasbeni program, župan Ivan Molan pa je s skupaj predsednico društva Regrat in direktorjem Komunale Brežice posadil drevo. Na OŠ Bizeljsko pa so s TV Slovenija posneli oddajo Kje s' pa ti doma. Jan Zupančič in Krištof Strnad sta postala evropska mladinska prvaka v ju-jitsu.

 Skupnostni_eko_vrtovi_MAJ.JPG

 Na_O___Bizeljsko_so_posneli_oddajo_Kje_si_pa_ti_doma_MAJ.JPG

Junija je festival Brežice, moje mesto privabil obiskovalce na koncerte in različne dogodke, občina Brežice je objavila prednostno listo upravičencev do neprofitnih stanovanj in jih 13 oddala v najem.

bmm14

Julija smo se razveselili obnovljene tržnice, Občinski svet je sprejel nov Občinski prostorski načrt in izbrana je bila arhitekturna rešitev za novo OŠ Cerklje ob Krki. Pri OŠ Dobova so našli ostanke prazgodovinska naselja, KD Pihalni orkester Kapele se je vpisal v register žive kulturne dediščine v Sloveniji ter se uvrstil v najvišjo koncertno težavnostno stopnjo na tekmovanju slovenskih godb.

Otvoritev_tr__nice_JULIJ.JPG

Izbrana_arhitekturna_re__itev_za_O___Cerklje_ob_Krki_JULIJ.JPG

Avgusta so potekale 2. Mednarodne glasbene delavnice, 60 mladih se je izpopolnjevalo pri igranju harmonike, citer in tamburice. Uspešno je bila zaključena energetska sanacija OŠ Velika Dolina in svojemu namenu je bil svečano predan novi vrtec Mavrica Brežice. Veseli smo bili uspeha mladih olimpijk Lare Omerzu in Lede Krošelj na Kitajskem.

Zaklju__ni_koncert_2_mednarodnih_glasbenih_delavnic_01.JPG

 Otroci_Vrtca_Mavrica_med_plesnim_nastopom.JPG

Mladi_olimpijki_Lara_in_Leda_AVGUST.JPG

Septembra so zaradi močnega deževja na terenu dežurali in reševali pripadniki civilne zaščite in gasilci, poleg dvignjenih voda smo imeli še težave s hudourniki in plazovi, pričela pa se je tudi obnova Prosvetnega doma Artiče. Razveselili smo se uspešnega rezultata mladih tekmovalcev v oranju Mateja Kostevca in Primoža Černeliča, ki sta na 58. državnem tekmovanju oračev osvojila ekipno 3. mesto.

Septemberske_padavine_in_pripravljenost_gasilcev_ter_civilne_za____ite.JPG

Sprejem_za_ora__a_2014_SEPTEMBER.JPG

Mesec oktober je bil ne le prazničen temveč tudi volilni mesec. Prvič se je sestal nov Občinski svet Občine Brežice in pričel z delom, Vokalna skupina Solzice pa je osvojila dve zlati diplomi na mednarodnem zborovskem festivala »Canta al mare«.

Ustanovna_seja_novega_OS_OKTOBER.JPG

Novembra so brežiške šole in vrtci pripravili slovenski zajtrk, oktobrska nagrajenka dr. Ivanka Počkar je postala Murkova nagrajenka leta 2014 na področju etnologije.

Decembra je v Brežicah potekal Mednarodni turnir v košarki na vozičkih, dokončali smo pločnik Župelevec, župan občine Brežice se je s posebnimi listinami zahvalil 18 pripadnikom Civilne zaščite občine Brežice ter drugim za zasluge ob izvajanju nalog zaščite, reševanja in pomoči v letu 2014. V mesecu decembru smo se poslovili od dveh častnih občanov občine Brežice, akademika in jezikoslovca dr. Jožeta Toporišiča in  Ivana Živiča.

Turnir_v_ko__arki_na_vozi__kih_Bre__ice_2014_12.JPG

Zahvale___lanom_CZ_in_ostalih_dru__tev_za_posebne_dose__ke_v_2014.JPG

 

 

.