Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

16.01.2015 / Civilna zaščita

Pogovori o mednarodnem sodelovanju s Civilno zaščito občine Trst

Deli na FBNatisni

Trst - V petek, 16. januarja, se je predstavnik Civilne zaščite občine Brežice sestal s predstavniki občine Trst. Na delovnem srečanju so potekali pogovori o sodelovanja med Civilno zaščito občine Trst in Civilno zaščito občine Brežice, sestanku je sledil tudi ogled in predstavitev opreme, ki jo tržaška civilna zaščita uporablja pri reševanju.

Na srečanju v prostorih lokalne policiji (Corpo polizia municipale), ki spada pod upravo Občine Trst (Comune di Trieste) so sodelovali poveljnik lokalne policije Sergio Abbate, poročnik lokalne policije Roberto Deluca, vodja storitev Paolo Jerman,  koordinator prostovoljcev Bruno Tribuson, pripadnica tržaške Civilne zaščite Maša Stranj, pripadnica lokalne policije Christina Magajna in svetovalec za področje zaščite in reševanja pri Občinski upravi Občine Brežice, Roman Zakšek.

Namen sestanka je bil preveriti možnosti sodelovanje med Civilno zaščito občine Brežice in Civilno zaščito občine Trst s ciljem izmenjave izkušenj, dobrih praks ter medsebojnega učenja, ter posledično izboljšanja kakovosti občinskih sistemov zaščite, reševanja in pomoči v korist prebivalcev obeh občin. Sprejet je bil dogovor, da bosta civilni zaščiti leto dni imeli status opazovalk na vajah, v načrtu za pozneje pa je aktivno sodelovanje ekip pri izvedbi vaj. Status opazovalcev bo priložnost za boljše spoznavanja in podrobnejšo določitev področja sodelovanja obeh civilnih zaščit.

Svetovalec za področje zaščite in reševanja, Roman Zakšek

Srečanje CZ,Trst 001 Srečanje CZ,Trst 003