Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

28.05.2015 / Projekti

Občini Brežice in Krško že drugič združili moči pri zagotavljanju večje prometne varnosti

Deli na FBNatisni

Zgornji Obrež, Pesje – Krajani Zgornjega Obreža in Pesjega so se družili ob praznovanju nove pridobitve – skupnega mosta čez potok Močnik, ki povezuje dve vasi, dve krajevne skupnosti in dve občini. S simboličnim rezanjem traku in blagoslovom je bil most tudi uradno predan svojemu namenu.

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_04.JPG

Dobrih 216.000 evrov vredno investicijo v večjo prometno varnost sta v enakih deležih financirali brežiška in krška občina, ki želita dobro sodelovanje pri investicijah v obmejnih krajih nadaljevati tudi v prihodnje. Priložnostni kulturni program ob predaji mosta v namen so izvedli učenci OŠ Artiče, za blagoslov mostu in ceste pa je poskrbel domači župnik Matej Užmah.

 Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_27.JPG

Namenu predan most, ki povezuje Zgornji Obrež in Pesje

Pri predaji novega mosta v namen so krajanom ob novi pridobitvi čestitali oba župana, brežiški župan Ivan Molan in krški mag. Miran Stanko ter predsednika obeh krajevne skupnosti  - predsednik KS Artiče Anton Gajšek in predsednik KS Dolenja vas Goran Udovč.  Strinjali so se, da ima investicija poleg velike vrednosti za prometno varnost tudi velik simbolni pomen povezovanja prebivalcev sosednjih občin in predstavlja zavezo, da bosta občini nadaljevali s sodelovanjem pri investicijah v obmejnih krajih, ki so v skupnem interesu.

 Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_11.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_09.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_13.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_07.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_22.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_17.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_08.JPG

O investiciji

Most v Zgornjem Obrežu je drugi skupni podvig brežiške in krške občine, v l. 2013 sta skupaj izvedli novogradnjo mostu med Zgornjo Pohanco in Zdolami. Leta 1936 zgrajeni most v Zgornjem Obrežu, ki so ga tedaj gradili krajani sami, je bil dotrajan in neprimeren za sedanje prometne razmere. Na pobudo krajanov, ki so jo podprli občinski svetniki in občina, je bil pripravljen skupni projekt rušitve in gradnje novega mostu ter širitve ceste. Dela na terenu so se pričela oktobra 2014 in se zaključila 7. aprila 2015. Novogradnjo  mosta je izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje HPG d.o.o. iz Brežic, strokovni nadzor je izvajal Aleš Vodeb s.p., projektno dokumentacijo pa je izdelalo podjetje Region projektivni biro d.o.o..

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_24.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_25.JPG

Predaja_v_namen_most___ez_Mo__nik_2015_01.JPG