Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

12.06.2015 / Župan

Nova igrišča pri OŠ Dobova predali namenu s štafetnim tekom

Deli na FBNatisni

Dobova, Brežice – Športno-glasbena prireditev, ki je potekala ob predaji novih zunanjih športnih površin pri šoli v namen, je na tribune privabila veliko število obiskovalcev, ki so se veselili pomembne pridobitve. Osnovna šola Dobova je po treh desetletjih dobila zunanja igrišča, pred tem pa je bilo poskrbljeno tudi za prometno varnost z ureditvijo dovozne ceste in parkirišča. Investicija, izvedena v dveh fazah in vredna 1.5 milijona evrov, se je v 10 letih razvila od idejne rešitve do izgradnje. Projektna dokumentacija je zaradi kompleksnih postopki naraščala, do zaključka izvedbe investicije se je je nabralo za kar 15 kilogramov.

Štafetni tek za uradno otvoritev igrišča

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_199.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_206.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_210.JPG

Zbrane na otvoritvi so nagovorili ravnateljica Osnovne šole Dobova Ivana Baškovič, župan občine Brežic Ivan Molan in predsednik Krajevne skupnosti Mihael Boranič. Strinjali so se, da je po treh desetletjih novi športni park pri šoli pomembna pridobitev tako za otroke in šolarje kot krajane. Župan Ivan Molan je vsem uporabnikom zaželel prijetno in varno športno udejstvovanje ter opozoril, da je sedaj pred upravljalcem, Zavodom za šport, izziv zagotoviti čim večjo dostopnost za uporabnike in hkrati poskrbeti za  vzdrževanje in ohranjanje športnega parka.

 Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_041.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_042.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_121.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_076.JPG

Izvajalci projekta, pripravljavci dokumentacije in investitor (občina) so v spremstvu učenk in učencev s štafetnim tekom na tekaški stezi izvedli uradno odprtje športnih površin. Pri programu prireditve so  sodelovali učenci OŠ Dobova in PŠ Kapele,  otroci vrtca Najdihojca, ritmične gimnastičarke iz kluba Ritem, članice in člani PGO Loče ter mažoretke.

 Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_022.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_053.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_058.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_100.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_151.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_155.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_195.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_192.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_038.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_238.JPG

Od atletike do odbojke na mivki

Zunanje športne površine imajo dve igrišči za košarko, rokometno in nogometno igrišče (asfaltirano), travnato nogometno igrišče, igrišče za odbojko na mivki, za boj med dvema ognjema, tekaško steza (za 60m in tri pasove za 200m), zaletišče za skok v dalj, ureditev otroškega igrišča za prvo trado osnovne šole, pešpoti, tribune za gledalce ter garderobe in skladišča.

 Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_032.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_263.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_269.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_268.JPG

Nove zunanje športne površine pri OŠ Dobova so velika pridobitev za vrtec, učenke in učence, krajanke in krajane. Predstavljajo izziv šoli za nove oblike športne vzgoje ter izziv in motivacijo za nadgradnjo športa v kraju ter priložnost za medgeneracijsko druženje ob športu in rekreaciji. 

Finančna konstrukcija investicije (I. in II. faza)

Celotna investicije je vredna 1,5 milijona evrov in zajema gradbena, obrtniška in inštalacijska dela, strokovni nadzor gradnje, pripravo in izdelavo projektne dokumentacije, arheološke raziskave ter nakup zemljišč. 35% sredstev sta prispevala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (iz proračuna v skladu s 23. členom Zakona o financiranju občin) in

Fundacija za šport RS. Občina Brežice je zagotovila 65% celotne vrednosti lastnih proračunskih sredstev. 

logo FŠ

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_278.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_276.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_272.JPG

Otvoritev_igri_____pri_O___Dobova_270.JPG

Arheološke najdbe

Med arheološkimi raziskavami je bila na območju parkirišča in športnih površin ob OŠ Dobova odkrita bronastodobna (predzgodovinska) naselbina in ostanki rimske poselitve. Vrednost arheoloških raziskav in z njimi povezanih gradbenih del je znašala 215.000 EUR.