Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

22.09.2015 / Sporočila za javnost

Ob Dnevu brez avtomobila predali v uporabo prvo električno polilnico za električna vozila v mestu

Deli na FBNatisni

Brežice, 22. september – Mestno jedro Brežic, t.i. mestna promenada je ob Dnevu brez avtomobila zaživela ob bogati ponudni različnih delavnic in ustvarjalnih kotičkov. Mimoidoči so se lahko posladkali z jabolki in piškoti, več kot 470 otrok iz Osnovne šole Brežice je spoznavalo pomen Evropskega tedna mobilnosti. Ob tej priložnosti je bila v namen uradno predana prva električna polnilnica za električna vozila v mestu, dogodka pa se je udeležila tudi ministrica za okolj in prostor Irena Majcen.

Dan brez avtomobila 2015 4

Partnerji Evropskega tedna mobilnosti v občini Brežice so ponudili pestre in raznolike dejavnosti – delavnico plesa, telovadbe, preskušanje spretnosti na  kolesarskem poligonu, risanje s kredami, vaje pod vodstvom fizioterapevtke, sprehod skozi mesto s škratom Gvidom do avtobusa in učenja o varnosti v prometu do jutranjega pilatesa in merjenja ravni sladkorja v krvi in krvnega tlaka za malce starejše.

Ples na ulici

Kolesarski poligon

Slikanje na ulici

Spretnostni poligon

Vaje s fizioterapevtko

Ustvarjanje na temo Dneva brez avtomobila

Vodja delavnic Vesna Kržan in škrat Gvido

Spoznavanje varnosti v prometuavtobusni prevoz

Zbrane je pozdravil župan občine Brežice Ivan Molan, ki je dejal, da je Dan brez avtomobila simboličen dogodek, ki pa potrjuje usmerjenost občine v zagotavljanje kakovostnega bivalnega okolja v občini in varovanja narave.

upan Ivan Molan o Dnevu brez avtomobila

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen

Letošnje geslo Evropskega tedna mobilnosti je Izbiraj. Spreminjaj. Združuj! In v tem duhu je tudi potekala uradna predaja prve električne polnilnice v mestu v namen. Predaje se je udeležila tudi ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ki je pohvalila simbolno dejanje občine,  s katerim ta potrjuje svojo usmerjenost v obnovljive vire energije, skrb za neokrnjeno naravo in kakovostno bivalno okolje.

Uradna predaja električne polnilnice za električna vozila v namen

Pobudo za vzpostavitev polnilnice je dala Občina Brežice, postavljena pa je bila je bila vzpostavljena s pomočjo družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o. (HESS), Občina pa je v ta namen odstopila tudi potrebno parkirno mesto za polnilnico.

Predstavitev električnega avtomovila Renault ZOE

upan in ministrica sta se tudi zapeljala z električnim avtomobilom

Partnerji aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti: Občina Brežice, Integral Brežice, Splošna bolnišnica Brežice, Zdravstveni dom Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Knjižnica Brežice, Plesno društvo Imani, Univerza v Mariboru - Fakulteta za turizem , Zavod za šport Brežice, Posavski muzej Brežice, Ekonomska in trgovska šola Brežice, Policijska postaja Brežice.

 

IMG 2806

Brezplačne meritve

Prostovoljki Mojca in Marija

Zabava v mestu

Dan brez avtomobila 8

krat Gvido na avtobusu