Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

19.01.2016 / Župan

Tradicionalno srečanje župana z duhovniki in redovnicami

Deli na FBNatisni

Čatež ob Savi, januar - Skrb za izboljšanje življenja v občini Brežice povezuje župana občine Brežice Ivana Molana z duhovniki in redovnicami, ki skrbijo za duhovno oskrbo občanov, zato so vsakoletna januarska srečanja priložnost za izmenjavo mnenj, predlogov za sodelovanje in predstavitev dela ter načrtov Občine Brežice. Letos se je na povabilo odzval tudi škof škofije Celje dr. Stanislav Lipovšek. Celjski škof je v svojem nagovoru na srečanju čestital občini za opravljeno delo v preteklem letu in povezovalno delovanje ter dejal, da želi s svojim obiskom izraziti podporo lokalni skupnosti ob meji, ki je v begunski krizi najbolj obremenjena. Škof je predstavil tudi sveto leto usmiljenja (8. 12. 2015 – 20. 11. 2016), ki ga je razglasil papež Frančišek.

Sodelovanje za skupno dobro občank in občanov

Župan Ivan Molan je udeležencem srečanja predstavil dosežke in izzive Občine Brežice v letu 2015 ter načrtovane projekti, ki  bodo potekali v prihodnje. Naddekan in brežiški župnik Milan Kšela je v imenu zbranih duhovnikov in redovnic dejal, da lahko sodelovanje med občino in župnijami oceni kot dobro in korektno. Naddekan Kšela je župana seznanil z večjimi dogodki po župnijah v občini in prebral poslanico, v kateri izpostavlja pomen temeljnih vrednot v današnjem času, opozoril je tudi na pasti življenja v virtualnem svetu, še posebej na sovražni govor, ki se pojavlja v komentarjih na različnih forumih.

Srečanje župana z duhovniki in redovnicami Srečanje župana z duhovniki in redovnicami 3

Srečanje župana z duhovniki in redovnicami 5

Udeleženci srečanja

Tradicionalnega srečanja so se udeležili duhovniki Franc Rataj (župniji Artiče in Sromlje), Vlado Leskovar (župniji Bizeljsko in Kapele), naddekan Milan Kšela (župnija Brežice), mag. Janez Žakelj (župnija Cerklje ob Krki), Jože Pacek (župnija Čatež ob Savi), Tilen Prinčič (župnija Dobova), dr. Janez Kozinc (župnija Pišece), Janez Zdešar (župnija Velika Dolina), France Novak (župnija Sveti križ – Podbočje), sestre Ema Podgrajšek, Judita Čebular in Marinka Prosen (redovna skupnost Hčere krščanske ljubezni – Cerklje ob Krki) ter dekan Anton Trpin (dekanija Leskovec), dekan Jože Špes (dekanija Videm ob Savi) in škof dr. Stanislav Lipovšek (škofija Celje).

Srečanje župana z duhovniki in redovnicami 4Srečanje župana z duhovniki in redovnicami 2