Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

21.01.2016 / Sporočila za javnost

Tradicionalno srečanje posavskih županov in novinarjev letos v Brežicah

Deli na FBNatisni

Brežice, 21. januar – Letošnje tradicionalno srečanje posavskih županov z novinarji in predstavniki medijev, ki poročajo o Posavju, je potekala v Brežicah. Gostitelj srečanja, župan občine Brežice Ivan Molan, se je skupaj z ostalimi župani novinarjem in medijem zahvalil za poročanje o dogodkih v Posavju in korektno sodelovanje, saj je obveščanje občanov o delovanjih in dogodkih občin ključnega pomena.

Posavske občine povezujejo projekti in izzivi

Poleg gostitelja brežiškega župana Ivana Molana so predstavili dosežke občin preteklega leta in načrte za prihodnje župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak, podžupan Kostanjevice na Krki Aleš Kegljevič, župan občine Krško mag. Miran Stanko, župan občine Radeče Tomaž Režun in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk. Župani so izpostavili skupne težave občin – tako nižanje sredstev s strani države (povprečnine) kot pomanjkanje posluha Vlade RS za podeželske in obmejne kraje Slovenije.

Srečanje posavskih županov z novinarji 1Srečanje posavskih županov z novinarji 2

Leto 2015 je v večini občin pomenilo zaključevanje projektov, ki so bili sofinancirani s sredstvi prejšnje evropske finančne perspektive 2007-2013, med skupnimi projekti projekt obnove tržnic Posavska špajza in Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov. Prednostne naloge posavskih občin v l. 2016 so namenjene zagotavljanju oz. ohranjanju kakovosti življenja občank in občanov. Med glavnimi nalogami so varovanje okolja, vodooskrba, zagotavljanje pogojev za razvoj lokalnega gospodarstva (od obrtnih con do prometnih povezav), vlaganja na področju vzgoje in izobraževanja ter enakomeren razvoj vseh krajev v Posavju.

Podrobneje o projektih posavskih občin v 2015 in načrtih za 2016

IMG 5693IMG 5689IMG 5703