Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.05.2016 / Sporočila za javnost

Predstavnice Zveze kmetic Slovenije na Bizeljskem obiskale Kmetico leta 2015 Leo Babič

Deli na FBNatisni

Brežice, 26. maj – Sončen majski dan je na Bizeljskem pričakal 100 kmetic iz vseh krajev Slovenije, saj so predstavnice društev kmetic v skladu s tradicijo obiskale aktualno kmetico leta Leo Babič na njeni domačiji. Gostje so si v kleti ogledale zbirko majolk, poskusile bizeljska vina in domače dobrote, ki so jih pripravile članice domačega društva, se seznanile z bizeljskim kolačem in zanimivostmi Bizeljskega. Zbrane obiskovalke je pozdravil župan občine Brežice Ivan Molan in se v svojem nagovoru zahvalil vsem kmeticam, ki s svojim delom in predanostjo pomembno prispevajo k ohranjanju in razvoju podeželja, saj brez podeželja tudi ni države.

Kmetica leta 2015 lea babič z županom Ivanom Molanom, predsednico Zveze kmetic Slovenije Ireno Ule

Župan Ivan Molan je na srečanju dejal, da je zelo ponosen, ker imamo v občini kmetico leta 2015, saj gre za izjemen dosežek, ki je enakovreden vrhunskim rezultatom športnikov. Obiskovalkam je župan predstavil občino Brežice in jih povabil k ponovnemu Bizeljskega ter ostalih krajev brežiške občine.

Druženje pod brajdoIMG 8492IMG 8491IMG 8500IMG 8520IMG 8509

Po besedah predsednice Zveze kmetic Slovenije Irene Ule je vsakoletno srečanje pri aktualni kmetici leta že tradicionalno, je priložnost, da se kmetice srečajo, da spoznajo kraje iz katerih prihaja kmetica leta in s čim vse se ukvarja, obiski so najboljši način za spoznavanje članic zveze, za izmenjava izkušenj in mnenj ter za utrjevanje ter sklepanje prijateljstev.

Zanimiva predstavitev zbirkePevska družina ZagmajsterNastop učencev OŠ BizeljskoLjudski pevci BizeljskoIMG 8589IMG 8623IMG 8625IMG 8626IMG 8647

Srečanje se je zaključilo na turistični kmetiji Balon s kulturnim programom, ki so ga oblikovali učenci Osnovne šole Bizeljsko pod mentorstvom glasbenega pedagoga Vilka Ureka, družina Zagmajster in ljudski pevci Bizeljsko.

Kmetica leta 2015 lea babič z županom Ivanom Molanom, predsednico Zveze kmetic Slovenije Ireno Ule in družinoIMG 8652